zaterdag 22 augustus 2009

$$$$...

Vanmorgen heerlijk uitgeslapen en nog een op msn gezeten. Toch fijn om even wat bekende gezichten te zien en wat te chatten :-)
Toen ik uiteindelijk de stad in wilde om het VVV kantoor op te zoeken was het bewolkt geworden en begon het te sputteren. Dus ben ik maar naar regelrecht naar Greenville koffie gegaan voor een heerlijke caramel macciato en een dutch apple pie.
Ik had een boek bij me dus het lekker zitten lezen tot de bui over was.
Ik heb mijn eerdere plannetje maar weer opgepakt en op zoek gegaan naar het VVV. Onbegrijpelijk, er zaten daar 3 meisjes die daar werkten en ik was geloof ik de enige die er wat kwam vragen. Dat was me al eerder opgevallen bij de toeristen kantoren. Erg veel personeel! Zal wel uit kunnen neem ik aan.

Het meisje dat me te woord stond gaf me een foldertje over de wandeling die je door de stad kunt maken en verweest me door naar het naastgelegen museum over Quesnel. Daar heb ik zon half uurtje rond gelopen tussen allerlei oude dingen. Van oude tandarts stoel tot goudzoekpan. Van alles!!! De geschiedenis hier gaat niet zo heel ver terug. Ik geloof dat het zo ongeveer begin 1800 was dat de eerste europeanen en Chinezen zich hier vestigden. En dat vanwege het goud dat hier te vinden was. Zo zijn hier geloof ik de meeste stadjes ontstaan.
Na een poosje was ik wel uitegekeken en besloot ik maar eens een stuk van de route te gaan lopen. Eerst de rivier over (Quesnel ligt aan 2 kanten van de Fraser rivier) Daar een stuk langs het water gelopen en door een soort woonwijk. Dat vond ik niet veel aan en eerlijk gezegd kon ik de route die de kaart aan gaf ook niet vinden. Dus heb ik er mijn eigen route maar van gemaakt. Ik kwam uit bij een een grote Mall, een soort winkelcentrum waar ik natuurlijk weer een poos rond heb lopen snuffelen. Daarnaa weer terug de brug over en aan de andere kant nog een stuk langs het water en door het stadje gelopen.

De lucht zag er prachtig uit. Een voorbijgaande man vertelde me dat het naast een paar wolken vooral smog was van de bosbranden in de buurt. Hoe dan ook, ik vond de kleuren prachtig!

Al met al was ik tegen half 8 weer terug bij het hotel. Even opfrissen en maar eens kijken hoe het eten hier in het hotel is. Ik werd geholpen door een erg rap pratend mens en toen ik uiteindelijk bij het bestellen antwoord had gegeven op al haar vragen vroeg ik me af wat ik allemaal bij de kip zou krijgen want het ging allemaal zo snel.. Het bleek in elk geval een heerlijk stukje kip met honing knoflooksaus (wie bedenkt zoiets..) en een gepofte aardappel, rauwkost en gekookte groente. Het smaakt e me uitstekend en ik was blij dat ik de kleine portie besteld had zodat er ook nog ruimte was voor een toetje. Ik vroeg de dame om de kaart en ze ratelde op wat er allemaal was (mens.... ik wil gewoon even rustig kijken!!!) maar goed, ik besloot voor de cheesecake te gaan. Dat had ik nog nooit gehad en ik moest me er toch maar een keer aan wagen dacht ik zo. Ik kreeg een flinke punt voorgeschoteld met aardbeiensaus. Bij het eerste hapje leek het of er een engeltje op mn tong pieste. LEKKER!!!! Met een bakkie koffie er bij was mijn feestmaal helemaal compleet. Toen ik echt geen pap meer kon zeggen ben ik maar af gaan rekenen en besloot ik toch nog even een kijkje in het casino te nemen.
20 Dollar mocht ik van mezelf op maken. Er stonden allerlei gokkasten waar ik maar besloot mijn dollars in te gooien. Alhoewel, er kunnen geen muntjes is, maar je kunt er gewoon je briefgeld in doen! Met mijn eerste $ 5 won ik $30!!! die liet ik direct maar uitekeren. je krijgt dan een soort briefje met een barcode en het bedrag er op wat ie waard is. Kun je ook zo weer in de automaat doen om verder te spelen, maar ik besloot hem te bewaren en met mijn volgende briefje van 5 verder te gaan. Die verspeelde ik helaas. Ik won nog "12,50 en daar bleef het bij. Ik besloot mijn gewonnen briefjes in te leveren voor klinkende munten had dus $22,50 winst!!! Joepie!!! Mooi gratis gegeten vanavond.
Terug op de kamer lekker in bad geweest. Ik had vandaag al een zakje met badspul gekocht en het bleek heerlijk te ruiken naar.... Dubro! haha. Maar ik ben in elk geval fris en fruitig en duik mn bed zo maar eens in, morgen naar Prince George. het meest noordelijk puntje van mn reis. Jullie horen wel weer van me!

Ps. Tante betty en oom jan, bedankt voor jullie smsjes en mooi dat het nu toch gelukt is om te reageren op het blog! :-)

1 opmerking:

Anoniem zei

was vanmorgen net te laat om online met je te praten jammer .wat ben jij een geluks vogel met je dikke prijzen.leuk ver haal . hoop dat er toch een verbinding is op de camping,anders lezen wij later je verhaal, ik sms dan wel groetjes mam

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...