maandag 5 juni 2017

Zaterdag 3 juni - Stanley Park

Vanmorgen na een cornflakes ontbijtje met de Sky Train de stad in gegaan. In het centrum uitgestapt en naar Stanley Park gewandeld. Een flink eind, maar zo zagen we wel heel veel van de stad. We hadden er nog over gedacht om fietsen te huren, maar de fietsen die we zagen waren nogal klein en een tandem voor ons twee leek ons (in het kader van de wereldvrede) ook geen strak plan. Dus lopen maar.

Stanley Park is echt enorm groot en heel mooi. Aangelegde tuinen, prachtige bossen en een wandelpad langs de kust. We zijn naar het Vancouver Aquarium gegaan waar we vooral lang bij de Otters hebben gekeken. Dat zijn toch zulke leuke beesten. Het blijkt dus dat je ze kunt volgen op het internet.  www.vanaqua.org/underwaterotter


We hebben de 4D film nog gekeken over de trektocht van de sardientjes. Klinkt saai, maar het was echt super om te zien. Nog een poos rond gelopen en toen verder gewandeld in Stanley Park. Op naar de totempalen. Deze zijn in de vorige eeuw door first nation kunstenaars gemaakt en staan daar tentoon gesteld.


Toen het hele eind weer terug gewandeld naar het centrum. Uiteindelijk kwamen we uit bij het Stadion van de Canucks, het ijshockey team van Vancouver. Daar was een Boston Pizza restaurant, een sportcafĂ© met overal tv’s en een enorm (maar dan ook echt enorm) groot scherm waar je alle belangrijke wedstrijden op kunt zien. Zo was er vanavond de wereld kampioenschappen UFC. Het is geen boksen en geen worstelen, maar iets er tussen in. Maar dan wel zo knetter hard! Maar wel leuk om te kijken. En de sfeer die er dan hangt… gewoon super. Marco had een pizza die erg lekker was en ik had enchilada’s besteld die iets minder lekker waren. Maar toch met een volle buik de Sky Train ingestapt en terug naar de Camping. Een goeie camping overigens. Veel vaste staanplaatsen, maar alles strak voor elkaar.

Gauw douchen en het bed in. Morgen weer een dagje Vancouver!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha ha ha nou fijn dat jullie dan geen tandem hebben gehuurd want het is al zo'n
zooitje in de wereld hahahahaha

Groet uit Geerdijk

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...