zondag 11 juni 2017

Zaterdag 10 juni

Vanmorgen waren we laat uit bed en we hadden allebei wederom niet erg best geslapen. Het had de hele nacht geregend en ik heb me eigenlijk de hele nacht druk lopen maken om de lekkage. Stom, maar dat gaat vanzelf. Nog even vol houden en dan is het maandag en wordt hij als het goed is gemaakt.

De boel klaar gemaakt voor vertrek en ik denk dat we tegen half 12 de campground in Lillooet af reden. Tomtom ingesteld op 100 mile house. Het zou mooi zijn als we daar vandaag zouden komen, dan hoeven we zondag nog maar 75 km te rijden. Eerst nog even wat gegeten in Lillouet, een kneuterig klein dorpje, dat zich vooral langs de doorgaande weg leek gevestigd. Het tentje waar we zaten zag er een beetje ongezellig uit, maar het ontbijt was goed en de bediening (een dame uit Duitsland) heel aardig. Toen de camper in en rijden maar!


Het eerste stuk was nog door woestijnachtige bergen. Enorme rotsen met hier en daar  grote zand/steenafgravingen. Na ongeveer 75 km kwamen we op een T-splitsing. Rechtsaf lag Cache Creek, waar ik 8 jaar geleden een nacht had doorgebracht. Het was maar 11 km, dus we besloten er even naar toe te rijden. Eerlijk gezegd herkende ik er niet zoveel van, alleen een pottery met daar tegenover een Hollandse winkel. Maar goed weer terug en op naar 100 Mile House.

Het leek wel dat er een nieuw snelweg was aangelegd en ik herkende verder helemaal niets van de omgeving. Het landschap was weer volledig anders dan de eerste 75 kilometer die we vanmorgen hadden gemaakt. Het leek wel een beetje op de snelweg die over de Veluwe loopt. Mooi hoor, maar als je even daarvoor door enorme bergen hebt gereden, is dit wel een beetje saai.

We waren rond half 3 in 100 Mile House en hebben eerst maar eens even een “Tim” naar binnen gewerkt en overlegd wat we nu zouden doen. We waren allebei moe en eigenlijk best heel erg toe aan een goed bed. Marco had het Ramada aan het begin van het stadje gezien en we waren het er allebei over eens dat we daar maar eens moesten kijken.


We boekten er een kamer, gewoon omdat het kan! En we waren helemaal gelukkig met het vooruitzicht vannacht in een heerlijk groot bed te slapen (zonder bang te hoeven zijn voor lekkage!) Maar het was nog veel te vroeg om er in te duiken dus gingen we even wat boodschappen inslaan en rond rijden in de omgeving. We hoopten wat dieren te kunnen spotten. Eerst reden we een soort van woonwijk in waar we met moeite uit kwamen. Toen maar richting 108 Mile House gereden, de kant die we morgen op moeten. En verrek… Marco dacht dat hij een beer zag. Dus zoeken naar een plek om te keren en terug. Jawel!!!! Een heel eind van de weg zat een zwarte beer in het hoge gras te schurken langs een boomstam en wat in de gras rond te struinen. Zo geweldig om te zien. Ik floot een keer en hij keek in onze richting en ging daarna ongestoord door met wat hij aan het doen was.


Even later de auto weer in en bij 108 Mile House langs de weg de oude huizen, schuren, kerk en school bekeken. Het is een soort open lucht museum. Alles was inmiddels wel dicht, maar we konden er wel rond lopen. Leuk om te zien. Toen rond het meer dat er achter lag gereden en toen terug richting het hotel. Wat eten bij DQ (ook een fastfood keten) en toen heerlijk languit op bed.

Wij gaan genieten van een overheerlijke nachtrust en morgen maar eens kijken wat er in 150 Mile House te doen is. Ze zijn hier wel origineel he, met de namen! Zo zijn we o.a. ook een 70 en 93 Mile House tegen gekomen! Je moet er maar op komen! 😉

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Haha, ietwat gebrek aan inspiratie gehad daar met het bedenken van namen. Heb inmiddels via Instagram al begrepen dat jullie heerlijk hebben geslapen. Snap dat je met lekkage niet echt goed slaapt. Hopelijk binnenkort verholpen! Misschien gek, maar had gisteravond bijgelezen en zag geen foto's maar wanneer ik vandaag kijk wel. Maar misschien heb je die ook later toegevoegd. Maar wat een supergrote bomen en die waterval!!! Wauw!!! En zo leuk om jullie blije koppies te zien! Nou, ik ga hier maar eens een paar dametjes de pyjama in doen. Mooi op tijd naar bed want komende week avondvierdaagse dus dan ist laat naar bed. Nou, toedels en tot de volgende keer! Dikke zoen van Lella!

Anoniem zei

nou nou lekker hoor .....groot gelijk Marco en een goed idee, even in een gewoon lekker bed slapen. Ik hoop dat jullie dan ook knock out zijn geweest en bij hebben kunnen slapen. Maar ja Miek....met jou weet je dat maar nooit he (lekkere piekerkont haha) Je had wel familie kunnen zijn ;-)
Nou hoop dat de lekkage ook snel verholpen is zodat je dat ook weer over de schouder kunt gooien.
Groeten vanuit een heet Geerdijk (30 graden vandaag)
Toedeloe

Anoniem zei

Hoi lekkerbekkies en globetrotters��ik wens jullie een hele mooie dag toe . Xxx silvia

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...