woensdag 7 juni 2017

Dinsdag 6 juni - Tofino



Vanmorgen ging om 8 uur de wekker en er zowaar direct uit en om half 9 reden we de campground af en zagen al snel een hert met een jonkie. Zo schattig! Even door gereden naar Port Albertini en bij Starbucks een bakkie koffie gedronken en even berichtjes naar thuis gedaan. Toen weer door naar Tofino wat nog zo'n 120 km was. Bochtige weg, maar door een prachtige omgeving. Bij een mooi meer even gestopt. Maar even verderop bleek een nog mooiere plek te zitten.



Een brede grotendeels droge rivierbedding waar nog steeds een flinke stroom water door kolkte. Er lagen enorme boomstronken op de rotsen die ooit door het woeste water waren meegevoerd. Prachtig om rond te lopen. Toen door… de laatste kilometers. 


In Tofino aangekomen direct door naar Jamie's Whale Watching. Helaas konden we vandaag niet meer mee. Maar voor morgen hebben we twee tours geboekt. Om 12.00 uur met de zodiac de zee op om walvissen te spotten. (Voor orka's moeten we gewoonweg heel veel geluk hebben, dus ik ga er maar niet van uit.) En om 17.00 uur met een boot naar een plek in de buurt om zwarte beren te kijken. Het kost wat, maar als het goed is, hebben we dan ook wat!

Toen opzoek naar een camping. Helaas had de eerste geen plek voor onze RV, maar bij de tweede lukte het nog net. Beetje krap, maar Marco kreeg het voor elkaar. Het is, wat zullen we zeggen... niet echt een luxe camping. Veel oude campers en trailers en alles is niet zo heel strak onderhouden. En de buren, die tot nu toe niet thuis zijn overigens, moeten haast wel tokkies zijn.

Maar goed, de boel geïnstalleerd, een broodje met gebakken ei gegeten en toen naar het strand gelopen. Onze camping ligt namelijk aan het strand. Vanaf het strand de weg weer op en richting het dorp gelopen. Ergens een bakkie koffie gedronken, een paar boodschapjes gedaan en toen verder gewandeld door het dorp. Op de terugweg hoorden we ineens een geluid. Marco zei, dat is een zeehond. Ik kon het me haast niet voorstellen. Maar zowaar... beneden in de haven zaten twee dikke zeeleeuwen op een aanlegsteiger te tetteren. Geweldig om te zien en te horen. Alhoewel ik me goed kan voorstellen dat als dit tafeleer zich onder je slaapkamerraam afspeelt, je er rap flauw van bent.

De twee dikkerds kregen nog even ruzie en even later gingen ze er weer vandoor. En zo ook wij. Van het dorp naar de camping is het zo'n 3 kwartier lopen. Best wel goed te doen. 

Terug bij de camper heeft Marco eten gemaakt. Salade met kip wat weer heerlijk smaakte. Onze buren aan beide kanten waren er ook weer. Volgens mij is het allemaal volk wat hier ergens werkt. En zo lawaaierig als ze tijdens etenstijd waren, zo rustig zijn ze nu...gelukkig. 

Na het eten, het was al 21.30 uur, zijn we nog even over het strand gewandeld. Overal groepjes mensen die om een kampvuurtje zitten. Zo leuk om te zien en in Nederland onvoorstelbaar om te doen. Terug in de camper even gedoucht, want hier op de campground is dat nou niet echt geweldig. Eerlijk gezegd vond ik de wc's smerig en alles hier is echt slecht onderhouden. En dan betalen we toch 50 dollar per nacht! In Vancouver maar 20 meer voor een strak onderhouden camping met goed en schoon sanitair. Maar ja, we redden ons er prima mee. En nu slapen en dan morgen eindelijk walvissen en beren kijken. Zo verschrikkelijk veel zin in!!! Slaap lekker!!!





3 opmerkingen:

Anoniem zei

Volgens mij vermaken jullie je best daar....mooi campertje ook. Veel plezier nog!
Groeten Arjan en Dieke

Anky zei

Hallo genieters,

Wat een gezellige verhalen; leuk hoor om zo een beetje met jullie mee te reizen...
Ik heb zo geduimd dat jullie orka's hebben kunnen zien; hoop dat het zo mocht zijn!
Super om te lezen dat jullie je zo prima vermaken en wat is het daar mooi; echt prachtig!
Nu nog wat betere nachten maken en dan kan het helemaal niet meer stuk.
( Wat een mega-camper!!!)
Dikke kus Anky

Anoniem zei

Haha, nooit geweten dat jij bijna in een split kon ;-). Joekelbomen zeg!
En nu hier in stille afwachting of jullie orka's hebben gezien. Ben heel benieuwd en hoop het! Maar walvissen zou ook al super zijn!
Maar heb moet er nogal wat centen voor over hebben voor al die campings zeg. Had niet gedacht dat dat zoveel kostte daar. Noorwegen is dan wel een tikkie goedkoper. Maar als de camping dan ff tegen valt dan mag je idd blij zijn met zo'n super-de-luxe camper met je eigen douche en toilet. Misschien kun je nog een keer een kiekje op je blog zetten van de binnenkant vd camper. Ben nie nieuwsgierig hoor... oh toch wel, maar ik vind campers gewoon gaaf! Je eigen rijdende minihuis :-) en alles bij de hand.
Geniet nog ff verder daar!
Liefs van Lella, Lellebel, Rariemelle, Elleiram :-)

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...