vrijdag 16 juni 2017

Dinsdag 13 juni - Barkerville

Vanmorgen naar Barkerville, waar we binnen 10 minuten waren. Het was rustig bij het park en konden makkelijk een parkeerplaats vinden.

In het entree gebouw hadden we eindelijk weer internet, maar nog steeds geen mobiel bereik. Even het thuisfront laten weten dat alles oké met ons is, maar geen tijd om het blog bij te werken, want het was tijd om het historische park in te gaan.

Barkerville was een oud goudzoekers dorp, dat ze nu in ere hebben hersteld en waar je kunt zien hoe het leven er zo’n 150 jaar geleden aan toe ging in zo’n dorp. Er liepen overal acteurs en er waren leuke winkeltjes waar ze o.a ouderwets snoep, gouden sieraden, kleding en goudzoekers benodigdheden verkochten. We zijn nog naar de theater voorstelling geweest. We vonden het leuk, maar het duurde een beetje lang en er werd erg veel gezongen (wel heel goed overigens). We hebben het nog even met elkaar besproken, maar ik denk dat het niet op prijs werd gesteld als we onder de banken door naar buiten waren gekropen.




Ook kwamen we nog bij de fotograaf langs. Daar kon je in western stijl op de foto. Net als in het pony park eigenlijk. Maar hier is het echt! Het koste me enige overredingskracht, maar ik kreeg Marco zover dat hij daar wel met me op de foto wou. We hebben verschrikkelijk gelachen en we vonden de foto echt geweldig leuk! Die krijgt zeker een mooi plekje aan de muur. 😊

Nu ik dit schrijf, zit Marco tegenover me te oefenen op de Jaw Harp. Die hebben we daar gekocht. Ik ga proberen de video te downloaden, maar mocht dat niet lukken dan zou ik zeggen; google maar even wat een jaw harp is. En ik denk dat Marco dat zelf ook beter even kan doen, want hij bakt er nog niet zo veel van!


Al met al zijn we de hele dag in het park geweest en het was echt leuk en zeer de moeite waard. Tegen half 5 zaten we weer in de camper en zijn we richting Quesnel gereden, wat ongeveer anderhalf uur rijden was. We zagen zowaar een moose staan. Helaas was het er één zonder prachtig gewei, maar toch… die kunnen we ook weer afstrepen van ons lijstje. We kwamen op een T-splitsing. Links terug naar Quesnel, rechts naar Prince George. We besloten het laatste en maar zien hoe ver we zouden komen. Het viel reuze mee en tegen half 8 waren we in Prince George. Even bij de Tim wat gegeten en Terri gebeld of ze de volgende dag tijd had. Ze vroeg of we al een camping hadden, zo niet, dan mochten we wel bij haar op de oprit kamperen. Zo gezegd, zo gedaan. Tegen half 10 waren we bij haar. Super leuk om haar na 8 jaar weer te zien. Lyle, haar man, was helaas vandaag weer vertrokken voor het werk. Die moesten we haast zijn tegen gekomen onderweg.

Even bij gekletst en afgesproken dat we morgen bij haar op het werk komen ontbijten. En toen naar de camper waar we nog een paar potjes hebben gekaart. Morgen lekker uitslapen en vooral heeeeel veel was draaien.

Geen opmerkingen:

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...