vrijdag 16 oktober 2009

Musea en the Rock and Roll Hall of Fame!

Hier weer een berichtje uit koud en regenachtig Cleveland. Brrr.... echt herfst weer hier hoor. Gisteren was het een beetje beter als vandaag.
We zijn toen eerst met de auto naar het Cleveland Art Museum geweest. Het museum is een enorm gebouw dat midden in een renovatie zit. Een groot gedeelte was al klaar en open voor publiek. Er was allerlei kunst te zien. Veel 18e en 19e eeuwse schilderijen maar ook moderne kunst.
Natuurlijk hing waren onze nederlandse kunstenaars ook aanwezig. Er ging een schilderij van Monderaan en natuurlijk ook een aantal echte van Gogh´s.


Na daar een poos te hebben rond gelopen zijn we naar het natuur historisch Museum gegaan dat er tegenover lag. Hier was van alles te zien over de geschiedenis van Noord Amerika. Super grote dinoskeletten,


de geschiedenis van de native americans (indianen) en de flora en fauna. Erg leuk maar we hadden op een gegeven moment geen puf meer. Er was nog veel meer te zien, maar we zijn toch maar naar huis gegaan. Even opfrissen en toen naar een fondue restaurant.


Dat had ik nog nooit gedaan, maar het was me toch lekker! Vooral het toetje, een chocolade fondue! Hmmmm!!!

Al met al was het een geslaagde dag.


Vanmorgen weer om 9 uur op en om even voor 10 zaten we in de bus richting downtown Cleveland op weg naar de Rock and Roll Hall of Fame. Vanuit de bus nog een stukje met de trein en we konden midden in het centrum uitstappen. Van daaruit met een gratis trolley bus en toen nog een stukje lopen in de miezerige regen. Wat een grauw en grijs weer! Blij dat we vandaag iets binnen gingen doen.
Bij de Hall of Fame aangekomen een kaartje van wel $22 te kopen. Maar achteraf gezien was het dat meer dan waard. We hebben er namelijk tot een uur of half 5 rond gelopen.


Bij de ingang moest je helaas wel je fototoestel inleveren watn je mocht nergen foto´s van maken. Jammer want ik had anders vast veel foto´s gemaakt. Er was van alles te zien. Van Elvis´s en Janis Joplins auto tot een kerstkaartje van een 10 jarige Jim Morrison voor z´n ouders. En van woodstock film tot kleding van Michael Jackson, Steven Tyler, Jimmy Hendrix enz. Nou, dat vond ik dus geweldig. Natijd natuurlijk even shoppen in de giftshop en toen maar eens terug gelopen in de miezerige regen naar het centrum. We kwamen nog langs het football stadion. Aangezien ik wel graag een football wedstrijd wou zien zijn we even gaan vragen of ze dit weekend ook moesten spelen. Helaas, volgende week pas weer en tja... dan ben ik al weer thuis. Jammer maar helaas.

Verder terug gelopen naar het centrum en daar opgewarmd met een lekker bakkie koffie.


Toen konden we de bus rechtstreeks naar North Olmsted nemen. Thuis gekomen heeft Mary Beth een pizza in de oven gedaan en ´s avonds was het tv avond. 2 afleveringen van Ghost whisperer en NCSI... wat wil je nog meer.

Morgen gaan we weer naar Downtown. In het winkelcentrum daar was iets van een kunstmarkt en we gaan shoppen. Hopen dat het weer wat beter is als vandaag. Nou ja we zien wel.

En nu nog 4 dagen en dan ben ik dinsdagmorgen eindelijk weer thuis. Daar kijk ik wel naar uit hoor!



Liefs mij!

6 opmerkingen:

helga zei

Hoi Miek!

Wat grappig, wij hebben afgelopen zaterdagavond een chocolade fondue gehad. Leuk Fleur en Iris ook erg lekker.

Geniet nog even extra van je laatste dagen, ook al weet ik dat je nu een beetje aan het aftellen bent....wij kijken er ook naar uit dat je er weer bent!!!!

Heeeeele dikke knuffel,
Helga

Joke zei

He die Annemieke,nou hier is het weer op dit moment niet beter als bij jou, gisteren prachtig en het zal dit weekend ook weer mooi worden! We gaan een weekendje naar Schier. Maandag terug. Dinsdag jij terug! Maak er nog een paar mega fijne dagen van. p/s Harrie is uit het ziekenhuis, gaat goed. Zaterdag 24e gaat keramiek@venture wandelen, als je nog energie over hebt! Zie je volgende week!!!!!!
liefs, Joke

Anoniem zei

annemieke
jij bent niet de enige die de dagen aftelt ik ken er nog een paar liefs en tot gauw. mam

Jan en Betty zei

Lieve Annemieke
Dit is het laatste berichtje dat we jou sturen. Ook hier is de herfst begonnen. Nachtvorst, wind,regen en guur weer Dus echt herfst. Verder is hier alles goed. Ook wij kijken er naar uit jou terug te zien en nog vele verhalen van jou te horen en fotos te zien. We wensen je een voorspoedige vlucht.
Veel liefs van ons, Jan en Betty

Lella zei

Wat is iedereen toch blij dat je gauw weer terugkomt!!! En ik ook heel bijzonder blij!!!
Kan binna nie wachten tot ik je een mega dikke knuffel kan geven als ik je weer zie! Ennuh, die fantasie van het weer zien...we gaan nie rennen hoor want ik heb waarschijnlijk een maxi cosi met een klein meisje daarin in de hand, tikkeltje zwaar, hihi!

Maar zo te lezen vermaak je je nog goed met alle dingen die je daar doet... het wordt echt sinterklaas, ben aan het rijmen!
Die Rock en Roll Hall of Fame lijkt me echt geweldig en wat enorm zonde dat je geen foto's mocht maken! Is er geen site waar je een beetje een indruk kunt krijgen van hoe het er daar uitziet? Krijg soms een beetje Madame Tussaud in gedachten maar dan kan wel helemaal nie kloppen.

Hier alles verder prima, behoorlijk woeierig, wou vandaag nog even shoppen met Samee maar dat komt er volgens mij nie van. Shoppen op internet waarsch. bij de lekkere warme verwarming! Tenminste zolang Samee nog slaapt.

Wens je nog een fijne dag lieve Miek! Liefs een een dikke smok van Lella!

Anoniem zei

Hallo lieve zus,

Hier een berichtje vanuit de camper die naast de bouwput in vroomshoop staat. We zijn blij dat je er gauw weer bent hoor! Het heeft nu lang genoeg geduurd :-)
Ja ook wij tellen de dagen af! Maak maak er nog ff wat van hé die laatste paar dagen!!!
Geniet nog maar ff want als je terug bent wil iederéén met je "huggen" hahaha Dan is het gedaan met de rust.
Dag lieve soeze tot gauw!!!!

Dikke smok van GJ en een hele dikke knuffel van mij XXX

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...