maandag 18 mei 2015

Maandag 18 mei

Daar was ik weer! Vandaag naar Cannes geweest, maar laat ik beginnen bij het begin.
Na een goede nachtrust opgestaan en tja, wat heb ik eigenlijk gedaan... Getreuzeld. Daar ben. Ik toch wel goed in. Bakkie thee gedronken en geconcludeerd dat m'n buik een stuk beter is. Maar toch maar een beetje voorzichtig met eten.
Geen idee meer hoe laat ik in de auto zat, maar eerst op zoek gegaan naar een supermarktje. Bleek dat er vlak bij een zat en daar biscuits en pretzelstokkies gekocht. Dat leek me het beste om mee te beginnen.
Toen de TomTom op Cannes ingesteld. Er is filmfestival deze periode en ik hoopte maar dat het niet al te druk zou zijn. De tolweg viel in elk geval mee en ik kon mooi door kachelen.
Ik geloof dat ik er zo rond 13.00 uur aan kwam. De stad door en op zoek naar naar parkeergarage. Er bleek nog plek te zijn in de parkeergarage vlak bij het casino aan de boulevard. Dat had ik nooit gedacht, want dat was ook de plek waar het festival was. Je betaalt er wat voor, maar je bent direct op de place to be!
Auto uit en de stad in. Echt super druk met allemaal mensen die op één of andere manier iets met dat festival te maken hadden. 8 van de 10 mensen hadden zo'n kaartje om de nek. En er stonden rijen dik en lang te wachten om ergens naar binnen te mogen. Wat daar precies was is mij een vraag. Maar goed. Tegenover de hoofdingang van het festival, met rode lopers en al, stonden langs de kant een hele verzameling stoelen en keukentrapjes. Wel zo'n 80 denk ik. Die ware dus van de fotografen die er 'a avonds natuurlijk foto's gingen maken van allerlei beroemdheden. Grappig om te zien, maar daar ging ik toch maar niet op wachten. Ik had ook geen keukentrapje bij me trouwens...
Even wat door de stad gekuierd waar een man, vlak voor mijn neus een gouden ring van de grond oppakte. Hij probeerde hem te passen en was veel te klein. Hij gaf hem aan mij. Of ik hem dan paste. Ik zei dat ie ham naar de politie moest brengen. Nee, ik mocht hem houden. Euh.... Nou, wat moet ik daar nu weer mee. Maar hij vroeg of hij dan een paar euro voor een broodje mocht. Haha... Natuurlijk mocht ie dat, maar niet vanwege de ring. Want daar zat ik mooi opgescheept mee. Mijn eerlijk kant kan hem niet zomaar in m'n tas drukken. Stel dat ie wel echt is en iemand heeft hem verloren. Even later zag ik een agent lopen. Ze liepen er trouwens bij bosjes om de boel daar te regelen. Ik liet de ring zien en vertelde dat ik die gevonden had. De agent zei dat ik hem maar moest houden. Nou ja, das ook wat! Dus toch maar in m'n tas gedaan. Misschien ist wel een dikke neppert, want volgens marco zijn dat oplichtpraktijken.
Maar goed, nog even ergens koffie gedronken met wat lekker en toen de auto maar eens uit de parkeer garage gehaald.
Brad pitt vroeg me nog of ik met hem uit eten wou, maar aangezien ik verder nog plannen had, heb ik dat maar afgeslagen.
De parkeergarage in rijden was een peulenschilletje geweest. Er uit was een ander verhaal. Het was inmens druk geworden. En ik reed is een soort file over de boulevard. Langs de keukentrapjes waar inmiddels al meer mensen stonden. Ik had m'n Tommie ingesteld op Vallauris en hij gaf steeds aan dat ik af moest, maar dat was natuurlijk niet mogelijk vanwege de drukte. Uiteindelijk reed ik Cannes uit over een smal slingerweggetje, de berg op, tussen hele mooie huizen. Helemaal bovenop kon ik nog een blik werpen op de stad en de zee. Mooi hoor!
Voor ik het wist was ik in vallauris. Daar ging ik op zoek naar het Picasso museum. Dat vond ik heel snel. Picasso heeft 5 jaar in vallauris gewoond en zich daar bezig gehouden met keramiek. Vallauris is ook een soort van keramiek stadje.
Het museum was leuk, maar nou niet echt het mooiste dat ik ooit had gezien. Maar goed, heb me er toch een uur vermaakt. Toen het stadje zelf in. En ja hoor... Op maandag is zo goed als alles gesloten. Zucht..... Er zaten beste veel leuke kleine keramiekwinkeltjes annex ateliers. Maar goed. Dicht.
Nog even wat rond gewandeld en toen maar op de auto aan en richting de camping.
Ik heb stukken de touristische route genomen en ook stukken tolweg. Nog even wat bij de mc naar binnen gewerkt en langs een hypermarché. Das een supermarkt maar dan groter.
En tegen half 9 was ik weer bij mijn vertrouwde tentje. Ik heb echt een fijn plekje hier. Dus ik blijf hier ook de rest van de week nog en ga van hieruit nog wel het één en ander bekijken. Morgen maar eens een relax dagje inplannen. Dan is het nog zo'n 25 graden en daarna wordt het 2 dagen wat minder geloof ik.

Geen opmerkingen:

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...