donderdag 12 juli 2012

woensdag 11 juli 2012

Vanmorgen zijn we, na toch nog een nacht slecht slapen, om half 8 opgestaan, en we zaten om 8 uur (als enige) aan het ontbijt. Er was één dame die zowel de bediening deed, als het eten klaar maakte. Marco smikkelde van gebakken eitjes met bacon en worstjes. Ik had cornflakes en een (beetje droge) scone. Na het ontbijt de auto in gegaan, op weg naar het haventje in Roonah Quay, een eindje voorbij Westport.
Westport bleek een heel leuk stadje te zijn en we besloten daar in elk geval vanavond ons maaltje op te scharrelen.

Bij de haven aan gekomen 2 retourtjes gekocht voor € 15,- pp. 3 kwartier wachten en toen konden we de boot op. Er werd aangeraden om regenkleding mee te nemen. En dat hadden wij natuurlijk niet bij ons. Gek genoeg was dat ook nergens te koop. (gat in de markt dacht ik zo... een automaat met poncho's en paraplu's!)
De ferry boot waar we mee over staken was niet alleen voor toeristen, maar ook voor de plaatselijke bevolking, de post, boodschappen, werkvolk en zo voort. Er wonen in de zomer zo'n 150 mensen op het eiland.
Het waaide flink op de boot en eerst regende het nog een beetje. Dat begint goed dacht ik nog.... Maar al snel was het droog en hebben we boven op het dek gestaan. En wat zagen we daar???? Dolfijnen die met de boot mee zwommen. SUPER!!!! Voor we het wisten waren ze weer verdwenen. Maar dat hadden we toch maar mooi meegepikt!

Op het prachtige groene eiland aangekomen hebben we eerst een bakkie koffie gedronken en zijn toen aan de wandel gegaan. Het was echt een prachtig eiland. Groen, groener, groenst! Overal schapen, die wat hoger gelegen vrij rond liepen. We hebben er de paarse route gelopen, die met ons tempo zo'n 3 uur duurde. Klimmen en dalen over grindpaden en schapenpoep. Tijdens de route kwamen we nog langs een oud kerkje dat helaas dicht was. En bij het ienieminie winkeltje kochten we nog even wat chocolade repen voor onderweg. Al met al had ik nooit verwacht dat we echt zo'n eind zouden wandelen.

We kwamen 2 uur voor het vertrek van de boot aan bij het haventje. Bij het zelfde tentje thee gedronken in het zonnetje buiten.
Toen zijn we nog even naar de ruïne van het “kasteel” van de pirate Grace O' Malleys gegaan. Het stelde niet heel veel voor, maar het gras er omheen was heerlijk dik en zacht en aangezien we nog bijna een uur moesten wachten hebben we heerlijk in het zonnetje liggen slapen.
Toen de boot op. Helaas geen dolfijnen.

Aangekomen in de haven de auto gepakt en naar Westport gereden. Wat een leuk stadje. Zo jammer dat we hier niet slapen vannacht. Goede leer voor de volgende keer.... Hotels boeken in wat grotere plaatsen.

We zijn bij een knalgeel hotel/restaurant naar binnen gegaan waar Marco gelukzalig uitkijkend heeft zitten genieten van een heerlijke steak. Ik had een hamburger die goed smaakte, maar had achteraf spijt dat ik niet het zelfde had besteld. Maar het toetje maakte alles goed, 3 soorten cheescake achtige taart. Met de buik goed vol hebben we nog even door het centrum gewandeld en zijn een paar winkeltjes die nog open waren ingeschoten. We spraken nog ergens een Nederlands stel. Het is toch altijd leuk om even wat reisverhalen in je eigen taal uit te kunnen wisselen.

Toen de auto weer in en nog even wat toeren in de omgeving en tegen een uur of 10 waren we moe maar voldaan terug in het hotel.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey hallo samen,
Wat leuk om jullie verhalen te kunnen volgen. En dolfijnen gezien ahhhhhhhrggggg wij jaloers jaloers! Fijn dat jullie het zo naar je zin hebben. Wij duimen voor jullie voor de rest van de vakantie heeeeel veeeel zonneschijn ;-)
Dag lieve zus en zwager, denk eraan het is oorlog hé haha

Groetjes uit Geerdijk xxx

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...