vrijdag 13 juli 2012

Donderdag 12 juli 2012

Vanmorgen weer op tijd op en even ontbeten in het hotel. De boel ingepakt en uitgecheckt.
Ons volgende hotel ligt aan de noordkust van ierland in het plaatsje Dunfanaghy.

Maar eerst stond de berg Ben Bulben op het programma. Een soort van tafelberg. Niet dat ik hem wou beklimmen, maar ik wou hem gewoon gezien hebben.

We vonden hem makkelijk. Tja, een berg zie je ook zo niet over het hoofd, nietwaar? We hebben er wat rond gereden en foto's gemaakt en gekeken naar herders op de berg die met hun honden de schapen bij elkaar dreven. Mooi om te zien.

Toen door naar Sligo waar we een bakkie koffie wilden gaan drinken. Maar we vonden het centrum allebei niet echt super dus besloten we door te rijden naar Donegal. Daar zijn we eerst gestopt bij een Craft village. Het idee was echt heel leuk, een aantal kleine kunstenaarswinkeltjes en werkplaatsen bij elkaar met een soort binnenplaatsje in het midden. Helaas vond ik de kunst niet echt geweldig, maar het idee er achter was leuk. Daar een bak koffie gedronken die niet echt geweldig smaakte, maar we hadden de cafeine weer binnen.

Door naar het centrum van Donegal. Ik had er aardig wat van verwacht, maar het centrum viel ook hier een beetje tegen. Wel hebben we het kasteel bezocht wat best leuk was. We kregen goed een idee van hoe het leven er hier eeuwen terug aan toe ging.

Het was weer tijd om verder te gaan. Vanuit Donegal zijn we eigenlijk in één stuk door gereden naar Dunfanaghy. We waren het in de auto zitten allebei een beetje zat en Marco zei: Nooit gedacht dat ik nog eens zou zeggen, ik ging liever wandelen dan dat gejakker in de auto! Haha

In Dunfanaghy aangekomen zagen we het hotel direct. Het ligt midden in het dorpje en heeft prachtig uitzicht op de baai. Het was er ook super druk. Het hotel zat helemaal vol zei de aardige man van de receptie.

Eerst hebben we even gerelaxed op de kamer en zijn toen het dorp ingelopen op zoek naar een restaurantje. Helaas was er niet zo heel veel en we besloten te kijken of er nog een tafeltje vrij was in het hotel. We troffen het! En wat jammer dat we allebei geen vis lusten, want dan hadden we ons hart hier op kunnen halen. Maar goed, Marco een biefstuk en ik kip en het smaakte prima.

Na het eten de wandelschoenen aan en de baai ingelopen. De hele baai stond namelijk droog. Net wadlopen! We zijn helemaal tot aan de zee gelopen en door de duinen en het dorpje weer terug.

Toen lekker op de kamer wat gedronken en we kijken wat we morgen gaan doen. Heel handig dat we hier internet op de kamer hebben!



Dus GJ en Greet..... Oorlog??? Ik weet niet of jullie het weten, maar Ierland is het land van leprechaun.... dus pas maar op! ;-)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat kan dan wel wezen, Ierland met al zijn legendes, maar wat er hier allemaal speelt weet je niet.........Dedemsvaart word misschien ook wel kabouterdorp. Daaaaaaaag Greet & GJ

Anoniem zei

dag lieverds.mooie verhalen,heber van genoten.Ik ben nu huis en ga zaterdagavond of zondag morgen weer naar de vaart.Zora had geen zin om naar buiten te gaan ,het was ook de hele dag regen.Fijn dat jullie het naar de zin hebben groetjes van mij mam.

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...