donderdag 12 juli 2012

Dinsdag 10 juli 2012

Na een beetje een onrustige nacht waarbij de spiralen in het matras goed te voelen waren, zijn we om kwart over 8 opgestaan. Vroeg voor ons doen!
Tegen half 9 waren we in de ontbijtzaal van het hotel. Maar de 3 schalen muesli die er stonden en de hele entourage maakten ons niet echt vrolijk. We waren het dan ook binnen 5 seconden unaniem eens dat we ons ontbijt ergens anders op gingen scharrelen. We hebben toen de boel in de kamer vertrek klaar gemaakt en zijn richting de parkeergarage gelopen. Onderweg kwamen we Ann´s Bakery tegen. Een bakkerij met achterin een soort ontbijtbuffet. Helemaal goed! Marco was helemaal in zn sas met gebakken eitjes en worstjes.

Met een volle buik zochten we de auto op en reden naar het hotel. Toch wel weer heel erg wennen dat het rijden hier zo anders is. Dat begint al bij het instappen. Marco.... ander kant! Oja....
En ik trok al aan de handrem toen we ergens parkeerden.
Maar goed, uitgecheckt en tot over 8 dagen. Want de laatste nacht slapen we hier (helaas) ook.

De auto in en de tomtom ingesteld op de Guinness Storehouse. De brouwerij van het wereldberoemde Ierse biermerk Guinness.
De entree was nogal prijzig. € 16,50 pp, maar we konden gratis parkeren en het was echt super voor elkaar. Overal kon je lezen en en zien hoe het bier werd gebrouwen en er was ook een proeverij.

Nou.... laten we het zo zeggen. Geef ons maar gewoon een Heineken.

Guinness is heel donker bier en ik vond het een beetje... tja, ik weet het niet. Het was niet enorm vies of zo, maar ik zal het niet snel bestellen.
Op één van de verdiepingen koffie gedronken en toen weer verder.
Helemaal boven in de fabriek was een soort glazen bar van waaruit je prachtig over dublin kon kijken. Volgens mij kon je nog een gratis biertje krijgen met je entree kaartje, maar wij hadden genoeg aan het uitzicht.

Tegen half 1 waren we uitgekeken en zijn we naar de auto gegaan. Tomtom ingesteld op Kiltimagh, een klein plaatsje in het westen. We steken dus over van oost naar west.

Na een rit van ongeveer drie en half uur, met nog een korte tussenstop in Longford waar we even een bakkie hebben gedaan, kwamen we aan in Kiltimagh. Het was even slikken, want toen we het dorpje binnen reden leek het echt een gehucht, maar gelukkig viel het mee. Het hotel lag aan de mainstreet. En tegen kwart over 4 stapte we de receptie binnen. De receptie was gesloten, maar aan de bar konden ze ons verder helpen, stond op het papier.

Het meisje achter de bar wist niet hoe ze ons in moest checken en na hulp van de kok en menig telefoontje naar een collega bleek het niet te lukken. Het computer systeem lag plat en de elektronische sleutel was dus niet te maken. Om 5 uur zou een collega komen die het allemaal wel kon. Sorry sorry sorry... ze baalde echt! Maar zei kon er ook niets aan doen en we besloten maar een stukje te gaan toeren.

We reden een prachtige route tot boven op de bergen hier. Het bleek dat er daar nog turf gestoken werd. Heel apart! Ik zag nog fuchsia stuiken in de berm staan en een soort van wilde orchideeen. Ook groeide er overal vingerhoedskruid. Super hoor!

Na een dik uur waren we terug bij het hotel en kregen we wel de sleutel van de kamer. Ik vond het best even spannend.... zou het een goede kamer zijn? Zou het bed oke zijn? En ja hoor! Ruime kamer en prima bed. Nu hopen dat we vannacht heerlijk slapen!

Maar goed, we moesten nog een hapje eten en hadden eigenlijk wel zin in een Mc Donalds. Bleek er in de dichts bij zijnde grotere stad één te zitten! Zo'n 20 km rijden. Geen probleem.
Eerst even in een supermarkt gekeken en toen naar de Mc. Altijd goed! En WiFi, dus mn verhaal van gisteren even op het blog gezet.
Toen nog maar een eind gaan toeren. En het was echt prachtig!!! Wat is Ierland mooi! Tegen half 11 waren we terug in het hotel en hebben we heerlijk gerelaxed op de kamer.

Morgen vroeg op want dan gaan we naar de kust en nemen we de boot naar Claire island. Een eilandje vlak voor de kust waar vroeger een piraat gewoont heeft. En ik hoop dat we er nog papegaaiduikers zien. Die staan al zo lang op m'n verlanglijstje.
Al met al kan ik zeggen dat het een hele mooie dag was! Sweet dreams!!!

Geen opmerkingen:

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...