donderdag 19 juli 2012

Maandag 16 juli 2012

Vanmorgen laat opgestaan en het ontbijt in het hotel net gemist. Naar het centrum, naar de opstapplaats van de hop-on bus gewandeld en naar het Titanic museum gegaan. Daar eerst maar aan de koffie met allerlei lekkers er bij. Prima voor elkaar allemaal!

 Tegen 20 over 12 konden we het museum in. Het museum is pas sinds maart dit jaar open en alles is dus nog spic en span en prima voor elkaar.

Het begint met de geschiedenis van Belfast in de jaren dat de Titanic gebouwd werd. En gaat zo langzaam verder naar de te water lating, de tocht en het zinken en uiteindelijk het vinden van het wrak. Allemaal heel mooi gedaan met o.a. Een soort kabelbaantour en documentaire op een groot scherm en nog veel meer!

Sinds het museum is geopend is de stroom toeristen naar Belfast enorm toe genomen!

Toen we daar uit waren gekeken hebben de de hop on weer genomen en hebben nogmaals de ronde gedaan. Wat ik vergeten was te vertellen, de hop on heeft hier een gids die verteld waar we allemaal langs komen en wat er te zien is. Dus in deze bussen geen bandje met koptelefoons. En nu hadden we een andere gids als gister en dat is best leuk, want die verteld dan weer andere dingen. We waren weer erg onder de indruk van de katholieke en protestantse wijken en alles wat zich daar de afgelopen jaren heeft afgespeeld.


De meest gefotografeerde muurschildering van de bekendste hongerstaker Bobby Sands.

De Peacewalls

De poorten tussen de peacewalls

In het centrum uitgestapt en naar Victoria Square gegaan waar een winkelcentrum is waar je helemaal boven in over de stad kunt kijken. Leuk, maar niet mega bijzonder.

We hebben er in een soort steak/mexicaans restaurant gegeten. Smaakte prima. Toen gekeken bij de bioscoop daar of Man in Black draaide. Helaas... niet dus. Terug gelopen richting hotel, maar eerst bij de bios daar in de buurt gekeken. Helaas Man in black was net 20 minuten aan de gang.
Naar het hotel en daar even op Google gekeken. Jawel, een bios waar ie wel draaide. Niet al te ver bij het hotel vandaan. Dus taxi geregeld en daar naar toe gegaan. Het was in een soort groot winkelcentrum waar op dit tijdstip natuurlijk alles gesloten was. De film was leuk en hier is de boel tenminste nog een beetje te betalen.

Naderhand de taxi weer gebeld en terug naar het hotel tijd voor een slaapje.

Geen opmerkingen:

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...