zaterdag 14 juli 2012

Vanmorgen niet al te vroeg opgestaan en ontbeten in het hotel. Goed ontbijt, maar het duurde wel lang allemaal. Maar goed, we hebben vakantie nietwaar= Toen de auto in. Het was de bedoeling dat we een rondrit zouden gaan maken over het schiereiland Inishowen. Dit stond in de capitool reisgids.

Als eerste gingen we naar Grianán Ailigh, een groot ringfort op een heuvel aan het begin van het schiereiland. Het is waarschijnlijk in de 5e eeuw v.C. Gebouwd. Bijzonder hoor, zo oud, en dat staat het er nog steeds!

Toen de auto in en Buncrana, een badplaats waar ook 2 kastelen zouden zijn. We vonden er één die eerlijk gezegd een beetje tegen viel. Eigenlijk weet ik niet goed of het nou om het nog steeds bewoonde, maar vervallen landhuis ging of de toren die er naast stond, maar waar we niet in konden. We hebben er nog even over het strand gewandeld en zijn toen (een beetje teleurgesteld) terug gegaan naar de auto. Op zoek naar het vervolg van de route. Nou, dat viel niet mee. We konden de juiste weg niet vinden. Al met al zijn we wel 3 kwartier op zoek geweest.

Uiteindelijk vonden we de de borden die de route aangaven. En liep de rest van de rit goed. We kwamen door de Gap of Mamore. Een weg die tussen twee bergen door liep en op een bepaald punt allerlei bidhuisjes had. De meeste hadden een Maria beeldje en één had een beeld van een soort monnik denk ik. Allemaal waren ze vol gehangen met alles wat je maar bedenken kunt. Er lagen overal muntjes en en allerlei dingen. Zelfs doosjes met medicijnen. Toen kwam ik er achter dat het ging omdat daar een bron was. Er stond een beker bij en dan kon je uit die bron drinken. Waarschijnlijk genees je dan van al je kwalen, maar gezien het water er niet al te fris uit zag gokte ik het er maar niet op. Ik denk eerder dat ik er van aan de poeperietis zou komen. Maar er was wel een vrouw die er een slokje van dronk.

Toen weer verder. Het was een prachtig gebied waar we door reden.

In het plaatsje Carndonagh zijn we nog even snel gestopt bij een groot Keltisch kruis uit de 7e eeuw.

Door naar Malin Head, het meest noordelijke puntje van Ierland. In één woord: Prachtig. Een woeste kust met heel veel rotsen. We hebben er flink wat geklommen en geklauterd. En natuurlijk genoten van het prachtige uitzicht op zee.

Na een flinke inspanning hebben we een cappuccino gekocht bij een mobiele koffie bar. Zo grappig! De aardige man gaf ons er nog het aller laatste plakje zelfgebakken lemoncake bij. Mjummie!


Verder met de rit, langs een mooie route waar we af en toe een ouderwetse cottage tegen kwamen met een rieten dak waar gaas over was gespannen.


Langs de kust reden we naar Londenderry en zonder het in de gaten te hebben waren we in Noord Ierland. Geen grenspost of wat dan ook. Gelukkig maar, want de paspoorten lagen nog in het hotel.

Toen door naar Letterkenny om een kippetje te eten bij KFC. Tegen 22.30 waren we terug bij het hotel. Een lange dag en veel in de auto. Maar wel mooie dingen gezien. Morgen gaan we via de Giant's Causeway naar Belfast waar we 3 nachten blijven.

1 opmerking:

Anoniem zei

zo'n blauwe lucht zie je hier niet.hele morgen regen en nog eens regen,verder alles oke. smok van mij mam

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...