maandag 16 juli 2012

Zaterdag 14 july 2012

Vanmorgen na het ontbijt uitgechekckt en in de auto gestapt. Op naar Noord Ierland. Onze eerste stop was bij the Giant´s Causeways. Een heel bijzonder natuurverschijnsel aan de kust, miljoenen jaren geleden ontstaan door vulkaan uitbarstingen. Het Centrum dat er bij was gebouwd, was heel nieuw en het was heel mooi voor elkaar. Er was een stuk tentoonstelling en een film op een groot scherm en je kon er een audiotour krijgen en zo de weg langs de Giant´s Causeways lopen.
Het was echt heel bijzonder en bijna niet te geloven dat dit niet door mensen was gemaakt.



 Hier zit ik op de schoen van Finn Mc Cool! :-)

De audiotour vertelde over het ontstaan, de legende over de reus Finn McCool die de causeways gemaakt zou hebben en over de gidsen die er de afgelopen 300 jaar toeristen rond leiden.
Al met al was mooi om te zien, maar wel heel toeristisch!

Toen door naar de carrick a-rede rope bridge. Een touwbrug tussen het vaste land en een klein eilandje. Meer een grote rots in de zee. Ooit aangelegd door en voor de zalmvissers. We moesten 10 minuutjes wachten voor we een kaartje konden kopen ivm de drukt. Maar toen konden we over een pad op de klippen naar de burg lopen. Daar moesten we ongeveer 20 minuten in de rij staan voor we de brug over mochten. Maar we konden wel mooi uitkijken over de kliffen en de zee. En wat zagen we daar? Een zeehond! Met z'n koppie boven water keek hij alle kanten op, om daarna weer te verdwijnen. Zo leuk!

Ook dachten we nog Papegaaiduikers te zien dobberen in zee, maar bij nader inspectie bleken dat Guillemots te zijn.... wat dat dan ook mogen zijn.
Na zo'n minuut of 20 mochten we de brug over. Nou, dat viel reuze mee. Kan me voorstellen dat het heel eng is als je hoogtevrees hebt, maar aangezien we daar geen last van hebben stelde het niet zoveel voor.

Het eilandje is dus een grote rots in zee waar aan de zijkant meeuwen en guillemots nestelen. We zagen nog een jong en donzig meeuwtje in een nest zitten. We hebben wat rond gelopen over het eiland waar het echt enorm hard waaide en zijn toen weer terug gegaan over de brug. We hoefden zowaar niet te wachten. Het pad weer terug gelopen en de auto in. Op weg naar Belfast. Maar wel via het meest gefotografeerde weggetje van noord ierland. The Dark Hedges. Heel mooi en we zagen zowaar ook nog een eekhoorntje die voor onze auto even op staat bleef zitten.
We vonden het hotel redelijk snel en hebben toen eerst maar eens even een dutje gedaan. Tegen 9 uur, misschien was het iets later, zijn we de stad in gelopen om wat te eten. Maar de meeste eettentjes zaten al dicht. En er liep behoorlijk wat beschonken volk over straat. Het uitgaansleven begint hier toch aanmerkelijk vroeger dan bij ons.

Heel bijzonder om te zien wat hier allemaal rond loopt. Veel van de dames en meiden zijn enorm uitgedost. Korte strakke jurkjes en MEGA hoge hakken. Als ik er naar kijk breken m'n enkels al bijna. En dan presteren de dames het hier om in flink beschonken toestand op die mega hakken de staten door te stommelen. Ik moet toch toegeven dat ik dat knap vind!

Maar goed, uiteindelijk toch maar de Mc Donalds ingeschoten. Je moet toch wat nietwaar? Toen opzoek naar een pub. En ook dat viel niet mee. De pub waar we wat zijn gaan drinken was wel leuk, maar de muziek was knetter hard (ja, we worden oud) en het was ook niet echt gezellig. Nog een eind gelopen op zoek naar een pub die we in een boekje zagen staan. Maar helaas, lang wandelen en niet vinden. Dus toen terug gegaan naar het hotel. Belfast valt tot nu toe een beetje tegen. De sfeer, de hele boel bij elkaar. Maar goed, morgen gaan we het opnieuw bekijken en dan zien we wel weer. Nu eerst maar eens slapen.



Geen opmerkingen:

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...