donderdag 2 september 2010

Lekker in zee!

Dinsdag 31 augustus 2010
Na een nacht redelijk slapen werden we vanmorgen tegen een uur of half 8 wakker. Marco had dorst en ik gaf hem een flesje cola uit de voortent. FOUT! Hij bleek onder de mieren te zitten. Van die hele kleintjes. Met als gevolg dat er ik weet niet hoeveel mieren in de slaaptent zaten. Dus op de vroeg morgen hebben we al heel wat moorden gepleegd.

Toen was het tijd voor koffie en na de koffie waren we allebei nog zo moe dat we het bed weer in doken. We konden het strand toch niet op, want de rode vlag hing uit. Het waaide namelijk nog behoorlijk en we hadden ook het idee dat het eb was.

Om even voor twaalf zijn we toch even het dorpje ingereden. Ongelofelijk druk was het er. Het was dan ook erg lastig om een parkeerplaats te vinden. Aangezien Italianen het niet zo nauw nemen met verkeer en parkeerregels stonden er overal auto´s en werd er ook regelmatig dubbel geparkeerd. En daar moest je dan weer omheen manoeuvreren met als gevolg, getoeter van alle kanten. Wat is Nederland dan toch heerlijk geordend en geregeld! Maar goed, uiteindelijk vonden we een plekje en kuierden we het stadje in. Eerst op zoek naar een supermarkt. En daarna was het tijd voor een cappuccino. En je kunt veel van en over Italianen zeggen. Maar cappuccino´s en pizza´s maken, dat kunnen ze echt als de besten!!! En die cappuccino kostte ons maar € 1,20!

Toen weer terug naar de camping en maar eens naar het strand. We hadden een grote roze zwemband gekocht mee genomen. Dus, de zee in en op de zwemband zitten en je laten mee voeren door de golven. En soms werd je dus gewoon gelanceerd. Mond en ogen vol zeewater, maar dikke lol! Aangezien het nog flink waaide, waren er best wel grote golven! Super!

Na genoeg gezwommen te hebben zijn we op een strandbedje neer gestreken met een boek en hebben nog een flinke poos in de zon gelegen. Tegen de tijd dat de zon achter de bomen zakte, zijn we naar de tent gegaan want het werd behoorlijk fris. Ff douchen en naar het restaurant van de camping. We kozen bruchetta, toast met tomaten en nog iets groens en olijfolie, als voorgerecht en pizza als hoofdgerecht. Het smaakte ons goed. Inmiddels hadden we het allebei wel weer gezien voor vandaag en doken het bed in. We konden nog “heerlijk” mee genieten van de karaoke op de camping. Lang leve de oordoppen!

Geen opmerkingen:

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...