donderdag 2 september 2010

De Vesuvius op slippers

Woensdag 1 september 2010

Vanmorgen waren we om half 8 op. En dat zonder wekker!!! Marco stond helaas op met een zere rug. Dus langzaamaan begonnen de boel in te pakken. Om half 10 reden we de camping af. Marco reed het eerste uur en toen had ie zo'n last van z'n rug en ben ik verder gereden. We hadden de Vesuvius als doel ingesteld op de tomtom. Onderweg hier en daar nog even een pitstop gemaakt en ergens in een redelijk grote stad op zoek gegaan naar een farmacie om iets sterkers als paracetamol te halen. Met het boekje “hoe en wat in het italiaans” kwamen we er wel uit. Wat we precies kregen is ons niet helemaal duidelijk, maar het werkte in elk geval beter dan de paracetamol.

Toen door naar de vesuvius. Het was niet eens de bedoeling om die vandaag te gaan bekijken, maar de rit ging zo voorspoedig! We volgenden een kronkelweggetje dwars door een dorp de berg op. Steeds minder huizen en steeds meer haarspeldbochten. Super! Uiteindelijk kwamen we aan het eind van de weg. Daar konden we de auto parkeren, een kaartje kopen voor 8 euries en aan de grote klim beginnen. En het was een flinke klim. Maar getraind en sportief als we zijn draaiden we daar onze hand niet voor om!

Boven gekomen kon je in de krater kijken. Tja het was een grote kuil boven in de berg! Eerst leek er niet veel te zien te zijn, maar zowaar.... hier en daar kwam rook uit de rotsen!

Het pad liep half om de krater en aan het eind kon je Pompeji zien liggen. We moesten wel even vragen waar we dan precies moesten kijken, maar na enige aanwijzinge zagen we het! Morgen gaan we daar naar toe.

Toen weer terug naar beneden, wat toch altijd weer een stuk makkelijker gaat en weer de auto in. Via de tomtom op zoek naar een hotel. We kozen er één in Sorrento, iets zuidelijker dan pompeji. Dat bleek in kilometers niet zo veel te zijn, maar in tijd nog wel aardig wat. We kwamen door heel wat dorpjes waar het weer een heksenketel van jawelste was. Maar uiteindelijk kwamen we bij het hotel aan. Het bleek een prima hotel te zijn met hele vriendelijke mensen (wat hier alles behalve vanzelfsprekend is!) Dus vannacht hebben we het weer prima voor elkaar!

1 opmerking:

helga zei

Stoer hoor zo'n hele klim op slippers!!! En die van jou Miek zijn volgens mij ook nog 2 maten te groot zo te zien op de foto hahaha.... Nou het is hier bepaald geen slipper weer, maar van 't weekend beloofd het wat beter te worden. Dikke knuffel xxx Helga

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...