zaterdag 4 september 2010

Bloedheet in Pompeji!

Donderdag 2 september 2010
Na een heerlijk nachtje slapen en een heerlijk ontbijt in een hotel met ongelofelijk vriendelijk personeel. Gewoon on-Italiaans, zijn we weer op weg gegaan. Vandaag was het de bedoeling om naar Pompeii te gaan. Onderweg zijn we even langs een grote supermarkt gegaan om drinken te halen voor onderweg en tegen 2 uur waren we op plek van bestemming. Bij de ingang een kaartje gekocht en we besloten de stad op ons eigen houtje te verkennen en geen gids te huren.

Prachtig om te zien hoe een stad er ruim 2000 jaar geleden uit zag. En het is haast niet voor te stellen dat de stad in drie dagen totaal verdween onder een 6 meter dikke laag as, puin en lava. De afgietsels van de mensen die overvallen werden tijdens de uitbarsting van de vulkaan waren heel apart om te zien. Ook het amfitheater was super om te zien. Hier werden vroeger de gladiatorenwedstrijden gehouden. Het was behoorlijk groot!

Na daar zo'n 3 uur te hebben in de brandende zon te hebben rond gelopen vonden we het wel goed en zijn richting de auto gelopen. We wilden nog even een lekker schepijsje mee pikken en liepen naar een kraampje toe. De verkoper stond te bellen en vroeg intussen wat ik wilde. Ik deed de bestelling en toen duurde en duurde het maar. Hij bleef maar bellen, en tussen door met een collega praten. Nou, daar waren we dus snel klaar mee en liepen weg. De verkoper schreeuwde ons nog na, maar ja, te laat. Dat is echt typisch Italiaans gedrag. Maar goed, de auto in en op zoek naar een camping. We kozen voor een camping iets ten noorden van Napels. Daar aangekomen bleek, zoals het campingboek al vermelde, het een super de luxe camping te zijn. We kregen een mooi plekje in de schaduw. Tentje opgezet en in het restaurant wat gaan eten. Marco een pizza en ik lasagne. De lasagne was een beetje droog, maar met een slokje bier kreeg ik het wel weg.

Toen lekker bij de tent zitten lezen en op tijd ons bedje in.

Geen opmerkingen:

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...