zaterdag 4 september 2010

De dag van zoeken.... zoeken en nog eens zoeken!!!

Vanmorgen hadden we ontzettend vroeg op willen staan, maar aangezien we de wekker niet hadden gezet werd het toch weer een uur of 8. Ook vroeg voor de vakantie, maar goed. De boel in de auto gegooid en de tomtom ingesteld op Capula. Daar zou volgens onze Capitool Reisgids een gladiatoren museum moeten zijn. In Capula aangekomen hebben we eerst op een terrasje een cappuccino genomen. We kregen beiden een bakkie cappuccino, een groot glas water met ijs en stukjes warme croissant voor maar € 3,00! Koopje! Toen op zoek naar het museum. Het museum dat we vonden bleek geen ingang te hebben. Tenminste, alle deuren zaten dicht. En dat terwijl er toch echt in de gids stond dat ze open waren. Nog even gevraagd hier en daar, maar daar werden we ook niet veel wijzer van. In de auto heb ik het telefoonnummer dat er in ons boek bij stond nog even gebeld. De beste man kon geen engels en wat ik er van begreep was het wel open. Nou ja, niks aan te doen.

Marco had onderweg nog ergens een bord zien staan van het bord zien staan van het colosseum/amfitheater van Capula (waar Spartacus naar aller waarschijnlijkheid nog menig potje heeft gevochten).Dus zijn we daarna opzoek gegaan. Na heel wat heen en weer gerij vonden we het eindelijk! De “juffrouw” achter de kaartverkoop zag er angstaanjagend uit, maar bleek wel vriendelijk. Ze verontschuldigde zich dat ze geen beschrijving in het engels had. Maar goed, zonder zouden we ons ook wel redden.

De trap af en naar de ruïne. Want dat bleek het te zijn. Het was ronduit droevig wat we er aantroffen. Hier en daar waren er gedeeltes gerenoveerd, maar dat je dan je afval en een oude kruiwagen in een hoek moet gooien..... Zo jammer!

We hebben nog in de catacomben van het colosseum gelopen. Super om te zien, maar zo jammer dat je door het onkruid en de troep moest lopen!

Buiten het colosseum was een museum. Het bestond uit 3 ruimtes. 1 was een soort tafereel met 4 gladiatoren poppen die aan het strijden waren. Een andere ruimte liet wat oude voorwerpen zien en weer een andere een voorbeeld van hoe de tribunes er uit zouden hebben gezien. Op de rest van het terrein lagen wat stukken pilaar, halve beelden enzovoort.

We kwamen er een beetje ontdaan weg. Maar hadden wel gelopen waar zo'n 2000 jaar geleden de gladiatoren, waaronder onze held Spartacus, elkaar de pan in hakten.
Toen de tomtom ingesteld op een plaatsje in de buurt van Rome, waar de camping zou zijn waar we naar toe wilden. De straat die er bij stond in het campingboek stond helaas niet in de tomtom, maar we dachten het zo wel te kunnen vinden. Niet dus! We hebben wel 2 uur rondgereden voor ik het heldere idee kreeg om te bellen. Toen bleek dat het adres in het campingboek niet onder het kleine plaatje viel, maar gewoon onder Rome, en dat de camping aan de zijstraat lag van het in het boek genoemde adres! Tja... dan blijf je aan het zoeken!!!

Maar toen vonden we het al snel en bleek dat we voor 40 euries een twee onder één kap hutje konden huren. Dus vroegen we aan de jongeman bij de receptie of we hem eerst even mochten bekijken. (je weet maar nooit, stel je voor dat het een baggerzooi is, zei ik)

We besloten het te doen en de jongen bleek goed Nederlands te kunnen... oeps...

Ons hutje is dus een twee onder één kap stacaravannetje. Een kamertje met 2 bedden en, een koelkast, airco en een wc en douche inclusief gratis afvoergeur! Wij helemaal blij!!!
Toen snel de zwemspullen gepakt en een plons in het overigen koude water van het mooie zwembad genomen. Maar binnen 20 minuten was de zon weg, (het was inmiddels half 7) dus wij ook! Een pizza gegeten hier in het restaurant en toen de was maar weer eens gedaan. En nu zitten we bij de bar op het terras te wachten tot de droger klaar is.

Morgen gaan we vroeg op en met de bus Rome in.

1 opmerking:

Anoniem zei

zo zo jullie beleven nog al wat.En wat zien jullie veel mooie plaatsen.hoop als je in Rome komt dat de paus dan thuis is.Veel plezier deze komende week,en hoop dat het weer mooi blijft voor jullie.Wij zijn weer thuis en zora blij. hier is alles oke. groetjes pa en ma

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...