maandag 23 augustus 2010

Bed van beton!

Vanmorgen werden we beiden “wakker” na een nacht slecht slapen. De bedden waren echt knetter hard! En ze lagen echt voor geen meter. Marco had zelfs de slaapbank op de kamer uit geklapt en daar een poging gedaan om te slapen.
Maar goed, we zaten op tijd aan het het ontbijt, wat ook niet echt geweldig was (er lagen veel belegde broodjes van de bruiloft van de vorige avond, wat van een afstand mooi leek, maar van dichtbij behoorlijk uitgedroogd)

Hup de auto in, en rijden maar. We kozen voor de kortste route. Die duurde wel iets langer maar het leek me een mooiere route. De weg was hier en daar erg slecht, maar we kwamen wel door allerlei leuke dorpjes en vonden zowaar nog een dorpje vernoemt naar Marco!


Na hier en daar een pitstop kwamen we vlak voor de grens aan bij een soort shopping center. Excalibur heette het. Er was een een mini pretparkje voor kinderen, een Aziatische bazaar, een casino en nog veel meer. Maar ook en een burger restaurant.... dachten wij. Bleek dat we het niet goed gelezen hadden. Er stond Burgrestaurant. Dus geen hamburgers helaas. Even verderop stond een groot vliegtuig dat ooit van de Tsjechische regering was geweest en een nu een restaurant van Niki Lauda.

Daar besloten we maar een hapje te gaan eten. Het was leuk ingericht en het was best wel apart om zo in een vliegtuig uit eten te gaan. Helaas smaakte het eten niet echt super, maar het vulde zullen we maar zeggen.


Toen de auto weer in binnen een minuut waren we de grens over.

Tegen een uur of 3 kwamen we aan het het hotel/pension. Het zat ergens op de 3e of 4e verdieping. We moesten dus eerst met de lift naar boven. De aardige mevrouw bij de receptie legde ons alles uit en bracht ons naar de kamer. Natuurlijk plofte ik eerst op bed om te kijken of deze niet ook van beton waren. Maar nee, heerlijke bedden!!!

Na een kort middagslaapje zijn we de stad ingelopen. Wenen staat echt vol met prachtige gebouwen. De één nog mooier dat de ander!

Poepie sjieke winkels en natuurlijk een Starbucks waar we van een heerlijk caramel frappucino hebben genoten.

Na deze heerlijke verfrissende pauze zijn we o.a. langs de opera, het paleis van Sisi, wat overigens mega groot is, het parlementsgebouw en het Rathaus gewandeld. Bij het rathaus was een filmfestival waar 3 maanden lang allerlei muziekfilms werden gedraaid. Vanavond werd de opera Carmen vertoond. We hebben er een biertje gedronken , maar toen Marco met de klassieke muziek mee begon te zingen werd het tijd om op te stappen en dus niet te wachten op de film.

We zijn toen langzamerhand terug gelopen naar het hotel. Heerlijk slapen op zachte bedjes!!!!!

Geen opmerkingen:

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...