zondag 22 augustus 2010

Van Dedemsvaart naar Praag...

Vanmorgen niet om 9 uur vertrokken zoals in eerste instantie gepland was, maar om 10 uur zaten we dan toch in de auto. Eerst nog even pinnen en toen op pad. Tom tom ingesteld en toen toch besloten om niet via München te rijden, maar via Tsjechië. Dat was wel iets verder, maar Marco kan de weg naar München wel dromen. En aangezien ik nog nooit in tsjechie ben geweest leek ons dat wel wat.

Dus zo gezegd zo gedaan. Alhoewel de tomtom er toch iets anders over dacht en ons alsnog via Munchen probeerde te sturen. Maar Marco, chauffeur in hart en nieren, wist dat nog redelijk bijtijds te voorkomen.
Wat we werkelijk frapant vonden, was dat er in geen velden of wegen een tankstation te bekennen was. We hebben minimaal 150 km gereden zonder er één te zien. En net toen het lampje van de benzine begon te knipperen was er eindelijk weer één! Daar een lekkere kip cordon blue met frietjes gegeten en hup de auto weer in.
Uiteindelijk reden we om 17.30 Tsjechië binnen.

Er was wat verwarring... moesten we nu wel of niet een autobaan vignet hebben. Bij het eerste de beste tankstation even gestopt en daar bleek een kantoortje te zijn waar je ze kon kopen. En gelukkig ook nog met euries kon betalen. Want tja... Tsjechie is niet van de euro. En eerlijk gezegd hadden we geen idee wat de muntsoort hier was en al helemaal niet wat ie waard was. Maar ach, ook dat zou vanzelf wel weer los lopen.
Toen weer verder. Uiteindelijk zijn we door gereden tot Praag. Via de tomtom een Best Western hotel opgezocht. Deze bleek echt midden in het centrum te liggen. Helaas was de prijs daar ook wel naar. € 179,00. Dat vonden we toch wel wat te veel. Na nog wat rond gereden te hebben (wat is Praag trouwens super mooi!!!) zijn we weer richting Wenen gegaan en kwamen zo bij een hotel even buiten Praag. En de prijs, 50 euries stond ons veel meer aan! Dus ingecheckt en nog even bij het winkelcentrum in de buurt een bakkie koffie gedronken. Toen maar eens douchen en tijd om te slapen!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Miek en Marco,
Ik kreeg net de ingeving dat je een reisblog hebt, en dat je misschien alles wel bij zou gaan houden....ja dus!!! Harstikke leuk, ben erg benieuwd wat jullie van Italië vinden.
Dikke kus en knuffel,
Helga x

Anoniem zei

wha smiekkie en marco polo,

hihi foto van hork grappig en brillen staan jullie goed! met mitzi alles ok al laat ie zichzelf niet zo vaak zien, druk met muisjes vangen. het regent hier pijpestelen, wat een baggerweer.geniet nog maar lekker van jullie vakantie, trouwens eetpatroon als vanouds he hahahaha

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...