maandag 23 augustus 2010

Hot in the city...

Hallo uit een mooi en vooral warm Wenen! 36 graden zagen we vandaag op de thermometer!!! het luie zweet komt hier in elk geval goed los!
Maar laat ik beginnen bij het begin. Vanmorgen om even over 9 zaten we aan het ontbijt. De koffie heb ik maar laten staan, maar de broodjes.... Heerlijk!

Toen de stad in gelopen en bij Starbucks een heerlijke caramel macciato gedronken.

Toen besloten dat we een fiets wilden huren en naar het reuzenrad en het Hundertwasserhuis wilden fietsen. Je hebt hier dus overal in de stad van die depots waar je met je creditcard bij een soort pinmachine een fiets kunt huren. Maar helaas, ik had mijn creditcard in het hotel liggen. Dus bij de touristeninfo navraag gedaan waar we nog meer fietsen konden huren. We zijn toen lopend naar het adres gegaan dat ze ons gaf. Een fietsenwinkel waar alle fietsen al verhuurd waren. Jammer maar helaas.

Toen maar eens gaan kijken of we er met de metro konden komen. Bij de info kwamen we er achter dat dat behoorlijk simpel was en dat we de hele dat gebruik konden maken van het openbaar vervoer voor maar 6 euro.

Als eerste gingen we naar het reuzenrad. Dit bleken dichte cabines te zijn. Met het warme weer van vandaag leek ons dat niet echt een goed idee. Je zou er bijna weg smelten!

Maar niet getreurd, want achter het reuzenrad was een behoorlijk groot pretparkachtige kermis. Daar dus maar een kijkje gaan nemen. Als eerste naar een 4D film geweest `Vampires of Vienna`.

Ik verwachtte er maar niet te veel van, maar uiteindelijk heb ik menig keer zitten gieren van schrik. Super leuk! Verder zijn we nog in een gewoon reuzenrad geweest, net als int ponypark en in een super hoge zweefmolen. Doodeng vond ik het, maar het was ook wel weer super gaaf!


Toen we er genoeg van hadden zijn we weer in de metro gestapt en richting Hundertwasserhaus gegaan. Nog een stukje met de tram en huplakee... we waren er al weer!

Ik vond het echt geweldig om te zien. Jammer dat er niet veel meer huizen zo zijn als dit huis. De wereld zou er in elk geval een stuk vrolijker door worden.

Na een Wiener melange op het terras voor het Hundertwasserhaus zijn we naar het kunst haus gegaan, waar een heleboel schilderijen van en informatie over Hundertwasser te zien was. Aan de hand van wat we daar zagen besloot Marco dat de kunstenaar echt knettergek was. Ik moet toegeven dat het een bijzonder man was, maar zijn schilderijen waren veelal echt mooi!

Toen was het wel weer tijd om terug te gaan. In de buurt van de opera kwamen we weer boven de grond en vonden het weer tijd voor een terrasje.

Het begon gelukkig een heel klein beetje af te koelen en we besloten even een siësta te gaan houden.

Tegen half 9 zijn we de stad weer ingegaan op zoek naar een echte Wiener Schnitzel. We vonden dat we dat toch echt gehad moesten hebben! Nou, ik kan één ding wel zeggen. Voor de Wiener schnitzel die wij gegeten hebben, hoef je echt niet naar Wenen te gaan. Roolfs Jan bakt ze een stuk beter! :-)


En nu is het weer bijna bedtijd. Morgen weer op tijd op en de auto in. Dan maar eens kijken hoe ver we Italië in komen. We zijn van plan richting het Gardameer te rijden. We zien vanzelf waar we standen.

Geen opmerkingen:

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...