donderdag 26 augustus 2010

Manerba del Garda

Vanmorgen, na wederom een nacht niet al te best slapen, met een paar prachtige wallen onder mn ogen opgestaan. Maar ach, wie kent me hier!
We hebben eerst lekker relaxed een bakkie koffie gemaakt en gedronken en langzaamaan de tent ingepakt. We hadden gelukkig geen regen gehad vannacht, dus de tent was mooi droog.

Toen even het dorpje zelf ingereden om te kijken of er wat lekkers te eten viel. Het was inmiddels al flink warm. En behoorlijk druk in het dorpje zelf. Na een poosje rond rijden vonden we een parkeerplek en zijn we wat rond gaan lopen. Uiteindelijk kamen we bij een tentje terecht waar Marco een broodje ham/kaas bestelde en ik een eiskaffee, wat dus een sorbet bleek te zijn. Ook wel lekker als ontbijt!

Met de buik weer vol, de auto opgezocht en de tomtom ingesteld op Lazise. Dat was gelukkig niet al te ver rijden. Daar aangekomen bleek het echt MEGA toeristisch te zijn. We zijn even het dorpje ingelopen om wat te drinken. De boulevard was inderdaad heel mooi. Het lag direct aan het Gardameer. Maar om daar nou een camping te gaan zoeken leek ons beide geen goed idee. Dus na veel vijven en zessen de tomtom maar ingesteld op een dorpje (Manerba del Garda) aan de andere kant van het meer. Misschien dat het daar iets minder druk zou zijn.

Onderweg was de tomtom een keer bar in de war en wij dus ook. Maar na wat hier en daar rond te zijn gereden, en ook nog boodschappen te hebben gedaan, kwamen we uiteindelijk op plek van bestemming aan.

De camping, La Rocca, bleek echt super te zijn. Volledig beschutte plekken onder de olijf en loofbomen. We mochten zelf een plekje uitzoeken en kozen dus voor een heerlijk plekje in de schaduw. Al kwam het zweet weer flink los tijdens het tent op zetten. Daar is het dan eigenlijk net te warm voor (ik las ergens op een bord dat het 35 graden was!)
Toen eerst maar eens koffie gezet. En daarna al gauw begonnen met wat te eten maken. Stokbrood met gebakken ei en worstjes. Het smaakte ons goed en we besloten gelijk maar even wat calorieƫn te verbranden door een duik in het Gardameer te nemen. Trappetje af en we waren er al! Wel jammer van het kiezelstrand, maar dat schijnt hier op de meeste plekken zo te zijn.

Het was heerlijk om even zo op te frissen! Terug bij de tent de afwas maar gedaan en gekeken waar we de was konden doen. Dat moet morgen maar even gebeuren. En morgen ook de boel maar eens op het blog zetten, want bij de receptie kun je inloggen op internet. En nu is het zo al weer bedtijd. Ik moet zeggen dak best moe ben. Hopen dat we vannacht ongelofelijk goed slapen!

Geen opmerkingen:

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...