dinsdag 23 december 2008

Van de hel in de hemel!

Hallo!
Daar ben ik weer! Je zult wel denken... Van de hel in de hemel??? Ja, zo voelt het wel.
Gisteren gingen we namelijk op pad naar Camaguey. Maar voor we Santa Clara uit waren waren we al minstens een half uur verder. We konden de autopista gewoonweg niet vinden. Uiteindelijk bleken we gewoon weer richting Havana te moeten rijden en dan ineens was er weer een snelweg de andere kant op. Ach ja.... we zijn in elk geval in Camaguy gekomen na een rit van 4 uur. Daar was het even lastig om het hotel te vinden. Op een gegeven moment waren we Camaguey al weer lang en breed uit. Dus weer keren en ergens bij een groot lelijk gebouw (dat een beetje op een hotel leek) toch maar even vragen waar we naar toe moesten. Bleek dat dus ons hotel te zijn. Echt! nergens stond de naam van hotel op de gevel. (zo op de foto lijkt het nog wel wat, maar van dicht bij....)


Maar goed, ingechecked en tja... ik wil niet negatief klinken maar het was een baggerzooi. maar goed, niks aan te doen en de stad in. Daar bleek Camaguey niet echt onze stad te zijn.





Om het maar even kort te houden hebben we ons na veel lopen laten rondfietsen door een fietstaxi want het restaurant waar we wilden eten ging pas een uur later open. De beste man fietste zich een ongeluk met twee van die zware europeanen achterop en vertelde ons in het Spaans welke gebouwen we allemaal zagen. Ik vond het wel heel dubbel om achterop zon ding te zitten. Die man fietste zich een ongeluk en daar voelde ik me wel een beetje schuldig over maar goed... zo verdient hij wel z´n geld. Uiteindelijk zette hij ons bij het restaurant af en we hebben hem een dikke fooi gegeven. (dat maakte het schuldgevoel in elk geval een beetje minder)
Bij het Italiaanse restaurant stond een rij mensen te wachten. Dus maar gewoon aansluiten. Na een half uur werden we (door een overigens mega sjaggerijnig mens) binnen gelaten en hebben daar ONGELOFELIJK heerlijk gegeten! En toen we de rekening kregen kon ik mijn ogen niet geloven! Iets van 8 CUC (ongeveer 7 euro) voor 2 drankjes, 2 voorgerechten en 2 pizza´s!!! En dan ook nog de lekkerste van heel Cuba!!!



Maar goed, toen weer terug naar het hotel. En tja... een taxi was nergens te krijgen. Wel een fietstaxi. Dus toen dat maar gedaan, al was het wel een pokke eind! Die beste man fietste de longen uit z´n lijf!!! Ook maar weer een flinke fooi gegeven (wat moet je anders als stinkend rijke nedelanders!)
Toen douchen op de kamer. Dit was geen succes. Ik kon geen vaste temperatuur uit die douche krijgen maar zo werd de bijna verbrande huid (door mega heet water) af en toe weer gekoeld met een staal koud. Toen slapen... altans... een poging tot want tot 2 uur was er knetter harde muziek pal onder ons. Feestje in het hotel of zo.

Moe stonden we de volgende morgen op, maar blij dat we hier eindelijk weg konden. De rit naar Santiago de Cuba was de langste die ons te wachten stond. We deden er 5 1/2 uur over.En we reden ook nog dik een half uur verkeerd omdat de boel gewoonweg verkeerd aan stond gegeven. Maar im Santiago vonden we het hotel vrijwel direkt! En WAT EEN WEELDE!!!!!



We geloofden onze ogen niet toen we hier binnen kwamen. Eén en al luxe! Zucht.... wat fijn!!!
Eerst in de lobby wat gedronken en gegeten wat heerlijk was. Toen even relaxen op de kamer en daarna een taxi genomen naar Castillo del Morro. In havana zit er ook één, maar deze is echt 100x mooier! Helaas geen kanonschot vanavond (alle avonden behalve maandag) maar eindelijk iets over de Piraten die Cuba lastig vielen in 16e en 17e eeuw. Zelfs ons aller Piet Hein stond nog netjes vernoemd in het rijtje piraten die zijn slag bij Cuba had geslagen. Jaja... die zilveren floot die we kennen uit dat leuke liedje! We vonden het het super om te zien allemaal. Wel jammer dat m´n spaans zo slecht is (ik spreek het totaal niet haha!)


Toen wachten op de taxi, want die hadden we al besproken. Dus maar even wat drinken in de bar bij het Castillo.
Om half 8 was de taxi er en scheurde hij door de nacht terug naar ons hotel.
En nu dus even dit verhaaltje typen en dan maar eens kijken wat de restaurants van het hotel te bieden hebben.

Al met al heerlijk dat we de laatst 2 nachten in dit heerlijke hotel door kunnen brengen! Morgen even wat dingen in de stad bekijken en als we op tijd terug zijn ploffen we hier nog even bij het zwembad! Wat een vooruitzichten!!!

Nou... tot morgen maar weer!

Dikke zoen!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi ikdacht dat je de spaanse cursus zo makkelijk vond en dat je je diploma had gehaald??? niet dus.Wens jullie nog fijne dagen en tot gauw,hier in de dikke mist rond 3 graden.bedankt voor je leuke verhalen gr.pa en ma.

Anoniem zei

Hey!!
Fijn dat jullie de laatste dagen in zo'n heerlijk hotel kunnen doorbrengen!!!

Je krijgt een heeeele dikke smakkerd en knuffel van Thimothy, Doug en Frytz..de show was geweldig, super sfeertje.
Ze miste je allemaal wel hoor, zelfs Uriah vroeg nog waar die "other tall lady" was. Heb ook nog effe met Adje gekletst...hij herkende mij zowaar...en toen hij hoorde aan mijn accent waar ik vandaan kwam, was het helemaal klaar..was wel lachen!! Sta ook nog met hem op de foto...en Doug natuurlijk (Doug's idee!!)
Ik heb heeeeeel veel foto's en filmpjes gemaakt voor je, dus als je er weer bent moeten we maar gauw wat afspreken...ben ook errug benieuwd naar jullie foto's en verhalen.
Dikke knuffel en tot gauw XXX
Helga

Anoniem zei

Als je op mijn naam klikt zie je de foto van mij en D. Ik sta er als gewoonlijk niet echt charmant op...maar goed...ik wou hem je toch even laten zien!

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...