woensdag 24 december 2008

De laatste groetjes uit Cuba!!!

Dit is het laatste verhaaltje vanuit cuba! Morgenvroeg gaan we op tijd de auto in en op weg naar Holguin waar we om 17.45 lokale tijd richting nederland gaan vliegen. (alhoewel... we maken geloof ik een ommetje via Cancun, Mexico)
Maar goed, vanmorgen tegen half 9 opgestaan. Ontbeten en toen een taxi genomen naar het centrum van de stad. Daar hebben we zo´n 4 uur rond gestruint. Het zou er vergeven zijn van de sjaggeraars, maar dat viel reuze mee. Wel werden we zo om de 10 minuten gevraagd of we ook een taxi wilden... Maar dat went ook wel weer.
Ook het centrum van Santiago de Cuba is oud en verwaarloosd. Maar er staan wel prachtige gebouwen als je door de afgebladderde verf en de scheef hangende roosters voor de ramen heen kijkt.


Op het centrale plein was trouwens een grote renovatie aan de gang. Gebouwen werden geschilderd en gestuct en er werd een enorm podium gemaakt voor het hoofdgebouw van het plein (waar Fidel ooit de overwinning van de revolutie uit riep)

Toen we op het dak van een hotel een bakkie cappucino dronken vroegen we wat er precies aan de hand was. Nu blijkt dus dat Raoul Castro hier op 1 januari komt voor het 50 jarig bestaan van de revolutie. Vandaar dus. Er waren zelfs straten opnieuw geasfalteerd. Dus je kunt nu al zien waar die beste man langs komt rijden!!!
We zijn ook nog even bij de kathedraal op het plein wezen kijken. Een prachtig gebouw en van binnen nog mooier. Bij de ingang stonden dan de sjaggeraars waarover we in het boekje hadden gelezen. Ze vroegen allemaal om zeep. (en dat konden ze ook wel goed gebruiken zo te zien en ruiken) Gelukkig had ik nog wat in m´n tas gedaan dus kon ik nog een paar mensen gelukkig maken.

Bij de ingang zaten vrouwen die kaarsen, bidprentjes enz verkochten. Ik vroeg wat een rozenkransje koste en ze zei 25 peso. Nou... dat is iets meer als 20 euro. Dus ik bedankte vriendelijk. Toen schoot er een man te hulp die een beetje engels kon en die legde uit dat het om 25 cubaanse peso ging (het geld voor de lokale bevolking) en dat dat gelijk was aan 1 CUC. Nou, toen wou ik er wel één en iedereen moest hartelijk lachen om de vergissing!

We zijn ook nog in het museum geweest van de familie Bacardi (ja! die van de rum!) Er was van alles te zien. Van oude indianen potten tot mummies en oude wapens. Dat was best leuk.

We liepen ook nog langs het carnaval museum. O0k maar even kijken dus. Nou, dat was niet veel soeps, maar ach.... kunnen we ook weer zeggen dat we daar geweest zijn!

Toen we het zat waren hebben we een taxi genomen naar het hotel en zijn heerlijk aan het zwembad gaan liggen waar we, toen de zon bijna weg was, werden weggejaagd door een regenbuitje. Toen douchen op de kamer (waar wel 4 x de stroom uit viel) en toen maar eens op zoek gegaan naar een hapje eten. Dat werd het buffet restaurant dit keer.
We zagen dat ze ook mini-biefstukjes hadden. Maar eerst wat pasta. Toen we weer terug gingen waren de biefstukjes op zei de chef-kok. Maar gelukkig kwam er iemand uit de keuken met nog een schaaltje biefstukjes. Dus we kregen er allebei 2. En tot mijn grote verbazing deed de kok de rest op een bordje in de koelkast. Ik verdenk hem er van dat ie vanavond zelf biefstuk eet. Het was in elk geval niet voor één van de hotelgasten!

Na het eten hebben we nog even wat gedronken in de pianobar op de 15e verdieping van het hotel. Het uitzicht over de stad was echt adem benemend! Op het terras rondom de pianobar hebben we nog wat foto's gemaakt. En zowaar.... ik zette er zomaar een vallende ster op! (hoeveel wensen mag je dan wel niet doen???)

Maar goed, nu zitten we dus weer in het internetcafe en gaan zo maar eens naar de kamer om de boel in te gaan pakken zodat we morgen na het ontbijt kunnen vertrekken.
Aan de ene kant baal ik er van want hier had ik nog wel een paar dagen kunnen blijven. Het weer is heerlijk. Er is hier in de buurt nog wel het één en ander dat ik nog had willen zien en het hotel is super. Maar aan de andere kant is het ook wel weer fijn om naar huis te gaan (al vries je daar af zoals ik lees!) Heerlijk even naar de appie hein en de keuze hebben uit 1000 dingen in plaats van bonen of rijst. En gewoon even langs de Mc Drive! ;-) Ach... het mooie van op vakantie gaan is thuis komen met een hoofd vol mooie herinneringen nietwaar?

Tot gauw!
XXX

Geen opmerkingen:

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...