zondag 21 december 2008

Buenes noches vanuit Santa Clara!

Goedenavond vanuit een donker Santa Clara!
Vanmorgen eerst ontbeten in het hotel... Alhoewel ik, want Marco had zich er verheugd op de broodjes hamburger (ja, die hebben ze hier bij het ontbijt soms!) Maar helaas, geen brood meer! Dus uit protest heeft ie niks gegeten! ;-)

toen in de auto richting hier. Dat verliep voorspoedig en we bereikten Santa Clara na ongeveer een uur en kwartier. Daar aangekomen bleek de beschrijving die we van de kerel opt vliegveld kregen te kloppen. Het is een wirwar van wegen. En ze adviseerden een fietspiet aan te spreken en die fiets dan voor je uit naar de plek waar je toe wilt voor een paar CUC. Nou eerst wouden we naar het monument van Che! Daar zou hij wel op ons wachten en ons dan de weg wijzen naar het hotel.

Zo gezegd zo gedaan. Het monument van Che Guevara is erg groot. Allemaal taferelen in steen uitgehouwen en boven op een mega groot beeld van Che in brons. Hij wordt hier echt als een held vereerd! Onder het monument is een museumpje met allerlhande dingen die ooit aan Che of aan zijn strijders hebben toebehoord en natuurlijk alles in het spaans er bij geschreven. Dus echt veel hebben we er niet van opgestoken.
Daarna kun je nog kijken in een graftombe. Hier liggen de beenderen van Che en vele andere stijders. (hij is ergens in zuidamerika omgekomen en ongeveer 10 jaar terug is zijn lichaam gevonden en naar hier gevlogen.)

Toen we uitgekeken waren (en dat kunnen wij vrij snel) zijn we weer in de auto gestapt. Onze fietspiet stond nog steeds op ons te wachten en wilde ons eerst nog naar een hotel brengen dat hij wel kende, maar helaas, we hadden al gereserveerd. Dus hij fietste als een echte kneteman voor ons aan door de stad. Links.... rechts.... rechtdoor....links enz enz.
Uiteindelijk stopte hij en zei hij dat we nog 2 km recht door moesten en dan rechts of zoiets... zoiets want we konden het mooi niet vinden! haha... Maar na hier en daar vragen kwamen we er uiteindelijk toch. Helemaal buiten de stad! het was een soort park waar bungalootjes stonden. Daar kregen we een huisje op de bovenverdieping. Het zag er goed uit.


Toen zijn we even bij de bar op het terras gaan zitten en zagen op de kaart.... JAWEL!!! een hotdog staan!!! Ik had bijna een vreugdedansje gemaakt maar kon me nog net in houden!
Dus 2 pina Colada en 2 hotdogs besteld! En raad het eens??? De hotdogs waren net uitverkocht! Echt net want iemand anders zat nog heerlijk te smikkelen in zon heerlijke hotdog!!!
Het is toch niet te geloven!!!!!
Maar goed, toen maar een hamburger met frietjes. Ik vond hem wel te eten maar als ik hem thuis voorgeschoteld had gekregen had ik vriendelijk bedankt. Deze was zowaar van rundvlees maar er zat zoveel paneermeer of brood doorheen dat het niet heeel erg naar vlees smaakte. Maar goed, Ik heb hem toch helemaal op gegeten. Marco daar in tegen had er na een hap of 4 genoeg van. (we zullen naambordjes op doen als we thuis komen. Dan herkennen jullie ons nog in elk geval al we al die kilo's kwijt zijn ;-)

We hadden niet zo veel zin meer om de stad in te gaan en zijn hier lekker aan het zwembad gaan liggen. Heerlijk relaxed! Toen we terug liepen naar ons huisje liep er een heel lief katje met ons mee. Echt een scheet. Uiteindelijk heeft ie een hele poos op een stoel in ons huisje liggen slapen en wilde echt niet weer naar buiten. Maar goed, ik moest dit verhaaltje nog schrijven dus meneer moest echt weer naar buiten. Al brak m'n hart bijna!


maar goed, wij gaan even wat drinken en morgen de koffer weer pakken en verder naar .... euh... dat ben ik dan even kwijt, maar dat horen jullie morgen dan wel weer als we op internet kunnen.

Lieve mensen, bedankt voor jullie leuke berichtjes.
Sylvia.... je bent geweldig! kunnen we je een boodschappen lijstje faxen? Of smsen als faxen niet lukt? ;-)

Helga... MEGA veel plezier bij Whitesnake. Doe Frytz, Doug en Timothy de groeten en een dikke zoen van mij. Wou dak even met m'n vingers kon knippen om er bij te zijn!

Greetje en GJ.... Dikke zoen voor jullie en natuurlijk ook voor paps en mams! En dikke knuffel voor Zora

Lieve Lella.... blij wat van je te horen. Maakte me stiekum een beetje zorgen. Stom he! Dikke zoen en pas goed op jezelf!

XXX

1 opmerking:

Anoniem zei

Hé skinny Miek en Marco,

nie te dunnetjes daar worden hoor, dan lijk ik straks wanneer jullie terug zijn helemaal zo'n ontplofte zwangere moeke, hihi! Maar de hotdogs zijn jullie dus echt niet gegund helaas. En lieve Miek, maak je om mij geen zorgen hoor, voel me nog steeds heel goed alleen de hormoontjes gieren soms even wat meer door m'n lichaam maar dat schijnt normaal te zijn. Is wel ff wennen hoor. Maar kleine draait nu vrolijk in m'n buik nu ik dit schrijf, zal wel even willen laten weten dat ie ook aan jullie denkt! Maarre, handig zo'n fietspiet! Zo kom je nog eens ergens en snel op de plaats van bestemming. Nou, blijf genieten en tot gauw!

Liefs en een dikke knuf Lella!

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...