woensdag 31 mei 2017

Dinsdag 30 mei - van Nelson naar Osoyoos

Vanmorgen op tijd op, douchen en rijden maar. Om kwart voor 9 reden we Nelson uit. De weg was redelijk goed, maar vaak konden we niet harder dan 80 km/u. Meestal langzamer. Helaas weinig wild gespot. Alleen een keer een hert. Dat was wel jammer. Maar op een gegeven moment kwamen we zo hoog, dat we sneeuw tussen de bomen zagen liggen. Dat wou ik wel even van dicht bij bekijken en gelukkig vond Marco een plekje om te stoppen. Gek hoor, het was warm genoeg om in een shirtje rond te lopen, maar toch sta je dan in de sneeuw en overal zag en hoorde je het smeltwater lopen.


Toen weer verder. We hadden allebei last van een inkakker, maar Marco reed stug door! Tot we Grand Forks binnen reden en een 50’s Diner zagen. Dat leek ons wel wat en het stadje zag er ook leuk uit! Auto geparkeerd bij de supermarkt en eerst even over de Farmers Market gelopen. Een kraampje of 10 met sieraden, quilten, jam, glas in lood en nog veel meer. Toen door gelopen naar Happy Day’s 50’s Diner. Super leuk tentje waar we allebei happy van werden. Het was inmiddels als iets van 11 uur en we hadden nog niet gegeten, dus best wel honger.


Het was er rustig en we konden zelf een plekje uitzoeken. Het was moeilijk kiezen tussen al dat lekkers, maar uiteindelijk kozen we voor gebakken eieren (sunny side up) met bacon, toast en ik bestelde er nog pannenkoeken bij. En natuurlijk koffie… nou ja, iets was voor koffie door moest gaan. Het duurde wel wat lang, maar dat was ook dubbel en dwars waard! Gebakken aardappelen, twee spiegeleieren, bacon, twee dikke plakken toast met zoute boter en een pancake.

Nooit gedacht dat ik gebakken aardappelen bij het ontbijt lekker zou vinden! En de toast was ook echt overheerlijk. We aten meer dan goed voor ons was, maar gingen met een voldaan gevoel weer op pad, door naar Osoyoos.

Osoyoos ziet er weer heel anders uit dan de plekken waar we tot nu toe zijn geweest. Het blijkt dus de enige “woestijn” in Canada te zijn, en het hele jaar warmer dan de rest van het land. Er zijn ook veel mensen die hier in de winter een paar maand naar toe gaan.

Daar aangekomen eerst even naar Tourist informatie centrum, want we hadden nog steeds geen Parkpass, die je eigenlijk nodig bent in de Nationale Parken hier. Maar helaas, die hadden ze daar niet, maar gaven ons wel informatie waar hij wel te krijgen was.

Toen even naar de supermarkt om water en eten voor vanavond te halen en toen op zoek naar een RV Park. We besloten naar Nk’Mip Resort Campground te gaan. We kregen een prachtige plek aan het water, echt geweldig. We hebben eerst even een dutje gedaan en daarna een hele poos buiten gezeten en genoten van het prachtige uitzicht.


Tegen een uur of half 9 begon het ineens te waaien en besloten we naar binnen te gaan. Marco heeft een heerlijke salade met kip gemaakt en tijdens het eten barste het onweer buiten los. Eerst zonder regen, maar toen begon het ook te plenzen! Aangezien de deur nog open stond, moest ik er uit om hem dicht te doen. Ik was in een paar seconden zeik nat! Maar goed, inmiddels is het weer droog en rustig buiten en duurt het niet zo lang meer voor we onder de wol kruipen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Lieve kind ik lees met plezier je mooie verslagen dikke kus voor jullie. Mam

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...