dinsdag 4 oktober 2016

Dinsdag 4 oktober.

Vanmorgen zijn we om half 9 opgestaan. De boel ingepakt en in de auto gedaan die in de parkeergarage van het hotel stond. Toen de metro naar het centrum genomen. Dat leek me wel zo handig en ja zo goedkoop.
Voor ons ontbijt zijn we naar de hoogste verdieping van les cortes ingles gegaan, waar ik deze week eerder zat. Met een heerlijke illy koffie en een croissantje genoten we van het uitzicht. Zo met z'n tweeen is dat toch nog weer leuker dan alleen!
Toen dat op was zijn we eerst op zoek gegaan naar een zonnebril voor marco, want die was hem vergeten en de zon was soms best vel. Na hier en daar zonnebrillen van 100 tot 150 euries te hebben gezien, maar eens bij de C&A gekeken. Twee stuks voor nog geen €20,-  Das het betere werk!
Nu waren we helemaal klaar voor de hop-on bus. Zonde goed na te denken zijn we de bus in gegaan. We bleken de groene route te doen. Niet heel handig, want dat is de route die we morgen ook moeten doen omdat ik dan tickets voor de sagrada heb gereserveerd. Maar goed, we reden al. In de haven zijn we er uit gegaan en besloten we eerst wat te gaan drinken. Bij een tentje met uitzicht over de haven bestelden we een coffee frank Sinatra. Heel apart  allemaal laagjes... koffie, caramel, gecondenseerde melk en slagroom.
Toen zijn we naar het aquarium gegaan. Weer bijna 20 euries entree. De entree hier is overal wel erg duur. Maar goed, het was leuk! Prachtige vissen en vooral de glazen tunnel door het aquarium was prachtig. Na een uur waren we uitgekeken en hebben we een ijsje gegeten en weer... hop! De bus in!
De route door het nieuwe deel vonden we niet echt spectaculair en marco dutte soms zelfs even weg.
Bij park Guell besloten we er toch maar even uit te gaan. Ik wou wel even samen op de mozaïekbank zitten.
Onderweg naar het park kwamen we de "Gaudi 4D experience" tegen. Die zat er 5 jaar geleden nog niet. We besloten eens gek te doen en de film te gaan bekijken. Het was leuk. Maar mocht je ooit de in de buurt zijn en geen tijd hebben om het te doen, je mist niks! Haha!
Bij het park aangekomen bleek dat we twee uur moesten wachten voor we er in konden. Blijkbaar moet he hier nu ook voortijd een ticket boeken als je niet wilt wachten. En dat in oktober!!!! We
Besloten ergens wat te gaan drinken en daarna de bus weer in te gaan. Op placa Catalunya stapten we uit en zijn naar het Hard Rock Cafe gewandeld en hebben daar overheerlijk gegeten.
Inmiddels was het al een uur of 6 en aangezien ons hotel voor vannacht op ongeveer een uur rijden van Barcelona ligt, hebben we de metro naar het "oude" hotel genomen, de auto opgehaald en naar Altafulla gereden. We vonden het hotel makkelijk en wat een verrassing! Toen we aan kwamen rijden hadden we nog niet in de gaten hoe luxe het hotel was.
Maar tijdens de incheck, waar we ook nog te horen kregen dat we een upgrade naar een superior room kregen, bleek dat het een heerlijk hotel was. In geen velden of wegen te vergelijken met het hotel waar we vandaan kwamen.
De kamer was echt super!!!
Na even relaxen en douchen hebben we aan de bar nog wat gedronken en nu is het tijd om dromenland op te zoeken. Ik kijk nu al uit naar het ontbijt. In het andere hotel ben ik er nooit voor opgestaan, maar hier ga ik er volop van genieten! Slaap lekker allemaal! Xxx

Geen opmerkingen:

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...