dinsdag 27 december 2011

Vanmorgen zouden we zo rond 9 uur vertrekken richting Berlijn. Maar ons kennende zaten we pas om half 11 in de auto. Het bed was nog zo lekker warm en we hadden natuurlijk wel vakantie.

Bij de Mc in Hardenberg nog snel ff een bakkie cappuccino gehaald en bij Hardenberg de grens over gegaan.
De reis verliep prima en de hapjes die we nog over hadden van de kerst high-tea van gister smaakten me goed. Hier en daar nog even gestopt voor een bakkie koffie. (de cappuccino's bij de tankstations hier in Duitsland zijn duur, maar smaken voortreffelijk!)
Even over 5 reden we Berlijn in. Het viel me mee. Ik had meer grauw en grijs verwacht, maar dat is dus zo. Tenminste, niet waar wij langs gingen.
In het centrum ging het langzaam, maar er was veel te kijken. Zo reden we o.a. Door checkpoint Charlie. Alles was versierd met lichtjes. De bomen in “unter den Linden” waren prachtig verlicht.

Bij het hotel aangekomen, ingecheckt en naar de kamer. Super kamertje en het hotel ligt in een prachtige plek vlak bij de Alexander platz.

Eerst ff relaxen op de kamer en toen de stad in gelopen. Wehebben een flink stuk gewandeld en hier en daar over een kerstmarkt gelopen. Die zijn toch wel een stukje leuker als de kersmarkten bij ons! Super mooi aangekleed en heel gezellig. De ene eettent na de andere natuurlijk.


Uiteindelijk zijn we bij een italiaans restaurant naar binnen geschoten en hebben daar wat gegeten. Het was er bloedheet, maar wel een redelijk restaurant, maar nou niet echt een plek waar je geweest moet zijn...
Toen terug naar het hotel gelopen en nog gerelaxed en toen naar bedje toe!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

wat een leuk verhaal.die wandeling was goed voor de high tea pondjes groet mam en veel plezierwhill

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...