donderdag 29 december 2011

Vanmorgen lukte het ons weer niet om direct op te staan toen de wekker ging. Maar ach, we hebben vakantie. Om kwart over 9 zaten we aan het ontbijt. Daarna vlug mn verhaaltje op mn blog gezet en de stad in gelopen naar de ondergrondse.
We zijn eerst naar de Potzdamerplatz geweest. Alles daar is nieuw en heel modern. Leuk om even door te wandelen. We zijn toen richting de Brandenburger Tor gelopen. We kamen langs een monument van allemaal betonnen blokken. Dit stond voor alle joden die in de 2e wereld oorlog om waren gekomen.

De Brandenburger Tor was half afgesloten. Volgens mij vanwege de festiviteiten rondom nieuwjaar. Er werd in elk geval een heel groot podium gebouwd.

Daarna liepen we naar het Reichstag. We hadden graag naar binnen gewild, maar het bleek dat je dat online had moeten reserveren. Dat stond niet in ons reisboekje, dus helaas!

We zijn toen doorgelopen naar de Hauptbahnhof. Het grote station van Berlijn. Nieuw en modern. Leuk om even door te lopen. We hebben er even koffie gedronken bij de Mc Caffee. En toen de tram genomen naar de Kurfurstendamm omdat we nog naar de Gedachtniskirche wilden. We stapten per ongeluk een halte te vroeg uit en moesten dus een stukje verder lopen. Door het park waar we af en toe zich hadden op de lager gelegen dierentuin.


Eerst konden we de Gedachtniskirche niet vinden. Ik had op plaatjes gezien hoe het er ongeveer uit zou zien. Wat bleek... het oude gedeelte, de ruine, stond volledig in de steigers. We hebben wel even binnen gekeken. Het stuk dat nog over was, was prachtig gedecoreerd! Wat zal het een prachtige kerk zijn geweest!

Ook nog even het nieuwe gedeelte bekeken, een soort blok van blauw mozaik glas. Wel mooi, maar oude kerken zijn in mijn ogen toch stukken mooier.

We hebben nog even wat rond gestruint en zijn toen op zoek gegaan naar het Hard Rock Cafe voor de tweede poging om er wat te eten.


We moesten dit keer een uurtje wachten en dat besloten we dan maar te doen. Het was de moeite waard, want we hebben er een heerlijk maaltje verorbert.

Daarna nog even een biertje gedronken in de Ierse Pub in het Europa Centre en toen de tram genomen naar het hotel.

Morgen al weer naar huis. Maar eerst zijn we nog van plan om de grote toren (funkturm of zo, ben het ff kwijt) in te gaan en misschien nog even langs potsdamm op de terugweg. Maar dat zien we nog wel. Nu is het tijd om te gaan slapen.

Geen opmerkingen:

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...