donderdag 29 december 2011

Vanmorgen na het ontbijt uitgecheckt en de stad in gelopen. De auto kon gelukkig nog even in de parkeer garage blijven. Dat mag ook wel voor 60 euro aan parekeergeld de afgelopen dagen.


We hebben eerst wat rond gelopen op de Alexanderplatz en zagen daar een winkelcentrum dat we nog niet gezien hadden. Daar even wat rond gekeken en koffie gedronken.


Toen naar de fernturm. Zo heet dat ding dus. Daar aagekomen zakte de moed ons in de schoenen. Er stond een enorme rij. Niet normaal! En we hadden allebei geen zin om een dik uur buiten te staan wachten tot we naar binnen konden. We besloten het, zei het met enige tegenzin, maar te laten voor wat het was. Balen, maar ja, niks aan te doen. We dachten het zo mooi gepland te hebben om dat op de laatste ochtend te doen.


Nog even wat rond gelopen en donuts gekocht bij Dunkin´ Donuts en naar de auto gelopen. Wat rond getourt en toen de tomtom ingesteld op Potsdam. Bleek toen nog bijna 70 km te zijn, Blijkbaar waren we er al toerent verder vanaf gereden.

In Potsdam aangekomen zijn we langs al die kasteel achtige dingen gereden. We hadden allebei geen zin om de auto uit te gaan en de trappen daar te beklimmen om de boel te gaan bekijken. Dus na een rondje door dat parkachtige gebeuren daar zijn we potsdam zelf in gereden en hebben even wat te eten en te drinken gekocht.

Toen zijn we begonnen aan de terugreis. Die vonden we allebei erg lang duren. Gelukkig bleek de tomtom een uur voor te staan, dus viel het uiteindelijk nog een uurtje mee. Maar lang duurde het wel.

Om half 8 reden we bij Enschede de grens over.

Geen opmerkingen:

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...