maandag 14 april 2014

Zondag 13 april 2014

Dag 2

Vanmorgen was iedereen wel zo'n beetje om 9 uur uit bed. Het bleek een prachtige dag te zijn! Zon, zon en nog eens zon! We besloten boven op het dakterras te ontbijten met z'n allen. Heerlijk en heel gezellig.
Na het ontbijt hebben we ons klaar gemaakt voor een middagje Santa Cruz De Tenerife, de hoofdstad van Tenerife. Tegen 12 uur waren we in het centrum van de stad en zijn we aan de wandel gegaan. Alle winkels bleken de gehele dag gesloten. Er bleek wel een hop-on bus te zijn, maar om daar zo halverwege de dag pas een kaartje voor te kopen was ook wel weer zonde van het geld.
We hebben door een mooi park gewandeld en op een terrasje een heerlijke ijsmoccachino gedronken. Uiteindelijk besloten we in ons eigen bussie te stappen en langs de westkust van het eiland terug te rijden. Het was een prachtige route en de noordkant van het eiland is zo anders en zoveel groener als de zuidkant, waar wij zitten...
Onze eerste stop maakten we in Ico De Los Vinos, om de El Drago boom te gaan bekijken. De boom zou misschien wel 1000 jaar oud zijn. We hebben wat rond gelopen en zijn naar een soort toeristen winkeltje geweest waar allerlei streekproducten te koop waren en waar je wat kon drinken. De koffie aldaar bleek van de kwaliteit slootwater te zijn, maar de cola was voortreffelijk. We besloten niet naar de boom zelf te gaan, want daar moest je entree voor betalen en dan moest je er nog op een afstandje langs.
Toen we daar uitgekeken waren zijn we weer in de bus gegaan en verder gereden.
Onze volgende stop was Los Gigantes, metershoge rotsen die loodrecht naar beneden lopen de zee in.. Vanaf het terrasje waar we gingen zitten hadden we een magnifiek uitzicht op de kliffen. Ik kwam er even aan de praat met de ober. Een man van, ik schat, rond de 60, die niet heel er goed Engels sprak. Hij vroeg waar ik van daan kwam, Holland! En ik vroeg... Are you local. Nu klinkt dat net al loco in het Spaans. En dat betekend gek! Dus de beste man beginne lachen en in rap Spaans tegen zijn collega te praten. Marco weer me op de betekenis van het woord loco.... En ik, ik kon alleen nog maar een hoog rode kleur krijgen....
Teug in de auto de TomTom ingesteld op Playa De Las Americas, een grote badplaats, niet al te ver van waar wij ons tijdelijk huisje hadden. Daar een parkeergarage gevonden en op zoek naar een restaurant. We vonden er één waar veel keus was en zijn daar heerlijk in de avondzon neergestreken op het terras .
Het eten was er goed te eten, maar niet spectaculair. Toen we het op hadden, was de zon ook al een poos onder en werd het toch een stuk frisser. We besloten naar ons huisje te gaan. Nog een lekker bakkie koffie gedronken en toen is iedereen naar bed gegaan. Marco en ik besloten nog een wandeling te maken over de boulevard. Palm Mar is echt een uit de grond gestampt toeristen plaatsje, waar flink gebouwd werd. Maar door de crisis is de stekker er uit getrokken en staan er veel onafgemaakt resort achtige projecten. Ook de boulevard die op zich mooi is, ligt er ongebruikt en on onderhouden bij. Jammer! Maar de wandeling was heerlijk. Terug in het huisje kwamen we er achter dat de bank in de kamer een slaapbank was. En aangezien marco erg slecht kon slapen in het stapelbed (i.v.m. in de rug prikkende spiralen) besloten we, zo zachtjes mogelijk het bed uit te klappen. Na enig gedoe lukte het en deed marco na even proef te hebben gelegen, een rondedansje van blijdschap.
En toen, om 00:00 uur, was het voor mij ook wel tijd om m'n nest op te zoeken!
Sweet dreams!!!

Geen opmerkingen:

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...