donderdag 19 april 2018

Dinsdag 17 april 2018


Vanmorgen zaten we rond 9 uur aan het ontbijt. Niet echt spectaculair, maar dat schijnt normaal te zijn. Toen de boel in de auto en op naar Milaan. Ik moest er niet aan denken om daar te rijden. Maar goed, met hier en daar een vloek en wat gescheld deed Marco het prima. Het was wel even zoeken waar we een beetje in de buurt van de Dom van Milaan konden parkeren. Uiteindelijk vonden we een heel kleine garage, waar je de auto over droeg aan een parkeerwonder en die zette hem dan ergens drie rijen dik weg. Nu maar hopen dat we hem schadevrij weer terugkrijgen.
Eerst ergens koffiedrinken. Een heerlijke cappuccino op een mini-terrasje in de buurt van de Dom. Toen maar eens aanstalten gemaakt om de Dom te bezoeken. Een mega lange rijdt (zoals te verwachten was) in de zon. Niet echt iets waar we zin in hadden. Dus we besloten er wat euro’s extra tegen aan te gooien en de “fast-lane” te nemen. Ook een voordeel hiervan was dat je met de lift naar het eerste terras (dak van de kerk) kon, in plaats van de trap. Voor we het wisten waren we boven en liepen we rond op het dak van de kerk waarvan we een prachtig uitzicht hadden over de stad. Het was goed te zien dat grote delen van de Dom pas gerenoveerd waren. Een gedeelte stond nog in de stijgers om opgeknapt te worden.
Vanaf het eerste terras namen we de trap naar een hoger gelegen terras (dak) met nog mooier uitzicht. Vanwege heet mooie weer konden we vrij ver kijken. Maar het zonnetje zorgde er ook voor dat we het zweet al snel goed los hadden. Dus we besloten de koelte van de kerk op te zoeken. Voor de lift stond een meterslange rijdt, dus leek het ons een goed en sportief plan om met de trap naar beneden te gaan. Zogezegd, zo gedaan. Naar beneden is toch altijd een stuk makkelijk dan omhoog.
Beneden gekomen vroegen we aan iemand van de beveiliging hoe we in de kerk kwamen. Tja…. Dan hadden we dus de lift moeten nemen. Dus we hadden nu de keus om of in de inmiddels lange rijdt voor de lift te gaan staan, of de trap omhoog te nemen. We moesten eigenlijk best wel lachen om deze blunder, maar besloten dan toch maar de trap te nemen. Pfffff….. Dat viel lang niet mee. Maar goed, boven gekomen dus in de rij voor de lift en na een kwartiertje konden we de koele kerk binnen stappen. Groot en hoog met mooie beelden en versieringen. We hebben er een poosje rondgelopen en zijn toen de stad maar weer ingelopen. Door het Galleria Vittorio Emmanuele II, een superluxe winkelcentrum met Prada, Dior en alle merken die ver boven ons budget zitten. Ergens verderop bij Lavazza een heerlijke cappuccino gedronken en toen waren we er wel zo’n beetje klaar mee. Terug naar de auto, waar we 20 euro af mochten tikken en de stad uit.
We besloten naar het Gardameer te rijden en daar een hotel te zoeken. We boekten er onderweg één in Desenzano del Garda. Het Europa Hotel lag aan het meer en we kregen een kamer met uitzicht op het meer. Super! Het hotel was ook heel goed.
Na even relaxen zijn we wat door het stadje gaan wandelen en hebben we aan een idyllisch haventje pizza gegeten. Moe maar voldaan zijn we op tijd onder de wol gedoken.

Geen opmerkingen:

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...