dinsdag 20 juni 2017

Maandag 19 juni - Lake Louise

Vanmorgen hadden we lekker uit willen slapen. Maar één of andere idioot stond om kwart over 8 voor onze camper te toeteren en het leek ook of er iemand op de camper klopte. Maar toen ik ging kijken, zag ik alleen een grote bus weg rijden. Dus al mopperend het bed weer in.

Om 9 uur klopte er weer iemand op de camper. Dus er maar uit. Het bleek een parkwachter te zijn die zei dat we op de verkeerde plek stonden. We hadden de eerste plek bij binnenkomst en waren voor het bordje met nummer 1 gaan staan. Maar wat bleek, dat was een plek voor grote bussen om te draaien. Wij hadden achter het bordje moeten gaan staan. Oeps…. Sorry. Dus gauw de camper op de plek en toen ook maar uit bed gebleven. Beetje opgeruimd, gedouched en toen maar eens richting Lake Louise gegaan. De parel van Canada, naar het schijnt. Aangekomen op bij de parkeerplaats, werden we weer terug gestuurd naar een shuttle bus, 5 km verderop. Zucht…..

Maar goed, daar aangekomen bleek dat het allemaal wel goed geregeld was en bovendien gratis (we blijven wel echte Nederlanders he! ;-)). We werden op de parkeerplaats ontvangen door Cowboy Jo, een ontzettend grappig man die het verkeer daar regelde en ons vertelde in welke bus we moesten stappen. Wederom kwamen we aan bij Lake Louise, dus maar eens kijken of dat echt zo mooi was als men zegt. Inderdaad… het is een prachtig turquoise meer tussen hoge bergen met op de berg achter het meer een gletsjer. Maar… natuurlijk is er een maar… het was zo druk met toeristen dat het moeilijk was om een foto te maken zonder er iemand bij op te zetten. We waren het er allebei over eens dat dit niet echt ons ding was.


Dus tijd voor koffie in het sjieke Fairmont hotel. Eindelijk weer een goed bakkie koffie en even goede wifi. Toen maar weer eens richting de shuttle bus gekuierd die ons naar het “centrumpje” van Lake Louise zou brengen, waar we over konden stappen in de shuttle naar de gondola’s. De gondola is eigenlijk een skilift, maar in de zomer kun je ook de berg op om bovenop te wandelen en de gondola staat er om bekend dat er in de zomer vaak beren lopen, wat natuurlijk geweldig is om te zien vanuit de kabelbaan.

Helaas…. Toen wij naar boven gingen waren de beren er natuurlijk niet. Maar het uitzicht was super mooi. Boven zijn we naar een soort museum gelopen waar van alles te zien was over de wilde dieren die er in dat gebied voorkomen. Daar wordt je dan wel weer duidelijk dat je echt voorzichtig moet zijn vanwege de grote populatie grizzly beren. Wat wel grappig is, is dat ik Terri vertelde dat er in Nederland eigenlijk geen levensgevaarlijke dieren zijn. Ze was daarover echt verbaast.

Naderhand nog even een bakkie koffie gedronken op het terras boven het museum met uitzicht op Lake Louise, het dal en de bergen. Toen weer met de kabelbaan naar beneden. Wederom geen beren helaas. Met de shuttle bus weer terug naar onze camper. De chauffeur van de bus zei dat hij net een een Grizzly met 2 jongen had gezien, maar die waren natuurlijk al weer weg toen wij er met de bus langs reden. Maar we besloten er met onze camper straks toch nog maar een keer weer langs te rijden. En zowaar…. Daar zat moeders op haar achterste in de berm en de twee jongen die aan het spelen waren. Zo aldergeweldigst om te zien!!! Ik heb snel een paar foto’s gemaakt, maar toen moesten we doorrijden van de parkwachter die de beren in de gaten hield. Toen we de camper een eindje verderop gekeerd hadden en weer terug reden, waren de beren weg. Maar dit hadden we toch maar weer mooi in de pocket!!!

Gas getankt, boodschappen gedaan en naar de camping. Daar een vuurtje gestookt en lang buiten gezeten. Het sputterde af en toe. Thuis zouden we al lang naar binnen zijn gegaan, maar hier bij het kampvuurtje blijf je dan toch gewoon buiten zitten. We hebben wat vlees op het vuur gebakken en lekker zitten lezen tot het donker werd. Nog even een kaartje leggen, wat zo onderhand vaste prik is en naar bedje toe. Het was weer een top dag! 😊

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wauw, wat is het daar mooi zeg!!! Water én bergen, daar wordt ik tenminste altijd superblij van. En jullie zo te lezen ook. En die beren, top dat jullie die toch nog hebben gespot en op de foto hebben kunnen zetten. Ook leuk voor de thuisblijvers hier zo'n foto :-)!
En zijn jullie al aan het aftellen? Of wil je liever nog niet nadenken over naar huis gaan? Wat ik me goed voor kan stellen in zo'n prachtig land. Maar zover is het nog niet. Wens jullie nog supergave dagen daar toe saampjes! Enjoy!!!
Dikke zoen van Lella!

Anoniem zei

prachtige foto van de beertjes en moeder beer ! wat hebben jullie al veel gezien zeg. ik ben nu bij ma, en we doen jullie de hartelijke groeten, en ma leest alle dagen jullie blog om te kijken wat jullie hebben beleefd en natuurlijk bekijkt zij (ik ook hoor !) de fotos en ma kijkt smorgens al naar de blog voordat ze is aangekleed :-)

We houden van jullie, nog een paar geweldige dagen, en we zijn blij als jullie veilig en wel met prachtige herinneringen terug zijn.

groetjes en knuffels en liefs, ma en sil

Anoniem zei

Allemaggies wat een mooi gezicht die beer met jongen!
Weer lekker vuurtje gestookt ja ? Dat zullen jullie nog gaan missen. Nou dan kom je maar hier kun je hier een vuurtje stoken! HIhi

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...