donderdag 22 juni 2017

Dinsdag 20 juni - Banff

Vanmorgen redelijk op tijd op en de boel klaar gemaakt voor vertrek. De route was wederom prachtig (het begint vast saai te worden dat ik dat steeds zeg) Weerskanten bergen met witte toppen en de rivier The Bow kronkelde om ons heen.

Onderweg ergens gestopt en terwijl Marco een tomaten soepje maakte heb ik buiten gezeten, een beetje foto’s maken van grondeekhoorns en genieten van het uitzicht.

Toen weer door naar Banff. We vonden snel een camping bij Tunnel Mountain in de buurt en boekten een plek voor twee nachten. De camper geïnstalleerd en de was maar eens gaan doen. De wasserette zat op loopafstand, dus dat was makkelijk en het was stralend weer. Toch enorm zonde van de tijd, die wassen draaien. Maar goed, een schone onderbroek is ook wel weer prettig.

Toen de was, zo’n anderhalf uur later klaar was, terug naar de camper. Het weer was ietsie minder stralen, maar nog steeds goed. We zijn naar de ingang van de camping gelopen om de shuttle naar het centrum te nemen. Wel zo handig, aangezien het ook hier niet makkelijk is om de camper te parkeren. We hebben de hele middag door het centrum gestruind. Het is hier leuk! Maar wat ik niet begrijp, is dat er de wereld aan souvenir winkels zijn die echt allemaal het zelfde verkopen.

We zagen dat er een bioscoop was en besloten naar de film Wonder Woman te gaan. We kochten een combi ticket inclusief popcorn en drinken. Dat konden we bij loket 2 ophalen…. Mensenkinder… wat duurde dat een eeuwigheid. Ik kreeg bijna de neiging om even achter die balie te springen en die enorme rij wachtende mensen weg te werken. Maar goed, we kwamen nog op tijd voor de film. Het was een leuke film en zo’n 2 uur later stonden we weer buiten…. In de stromende regen. We haasten ons naar de bushalte waar we een beetje konden schuilen. Daar hoorden we van een aardig stel uit New Brunswick dat de vorige bus vol zat en ze niet mee konden en dus een half uur hadden moeten wachten. Een kwartier later (en koud tot op het bot) zaten we in de bus. Gelukkig…. Plek genoeg.

Bij de camping aangekomen moesten we nog een aardig stukje lopen en kwamen drijfnat bij de camper. Gauw de kachel en droge kleren aan en opwarmen. Nog even relaxen en onder de wol. Morgen lekker geen wekker!!!

Geen opmerkingen:

Donderdag 19 april 2018

Vanmorgen zaten we, na een heerlijke nachtrust, rond even over 9 aan het ontbijt. Ook dit was prima voor elkaar en wat een uitzicht!!!! Oo...